Na het succes in de thuiswedstrijd, de ELE Rally, maakt het Rookie Rally Team zich op voor de Vechtdalrally in Hardenberg. Op de deur van de Mitsubishi Lancer Evo X zal dan het startnummer vier prijken. De markante zwarte, met gouden en helder groene accenten, Mitsubishi heeft zich prima gehouden in de zware Brabantse strijd. Er bleken echter nog wel een aantal punten voor verbetering vatbaar maar dat weerhield de Nuenense rijder Antoine van Ballegooijen en de Egchelse navigator Johan Findhammer, er niet van om vol de strijd aan te blijven gaan. Het resultaat mocht er wezen, een tweede plaats in de Groep N4 bleek het verdiende loon voor het team na het harde werken om de wagen überhaupt aan de start te kunnen krijgen.

Er bleken tijdens de wedstrijd toch nog wel wat puntjes aan de auto voor verbetering vatbaar en het serviceteam is daar direct na de wedstrijd aan begonnen. Voordat het team naar Hardenberg afreist staat de Lancer Evo X er als vanouds weer tiptop bij. Daar waar Antoine van Ballegooijen vorig jaar door allerlei zakelijke beslommeringen niet het juiste ritme kon vinden, is hij nu des te gemotiveerder. “Er staan een paar sterke wagens voor ons, waarvan één zelfs een wat oudere World Rally Car,” begint van Ballegooijen, doelende op de Subaru Impreza S4 WRC van James Sparrow. “Ook de Peugeot 306 Maxi van Brian Madsen geeft flink partij, zo bleek al tijdens de Zuiderzeerally eerder dit jaar,” vervolgt Antoine. “Een plaats bij de eerste drie in het algemeen klassement zal lastig worden,” gaat Antoine verder. “Er staan een flink aantal sterkere auto’s aan de start en ook de rijders zijn niet voor een kleintje vervaard. Een podiumplaats in de groep N4 is echter zeer zeker mogelijk. Op Jasper van den Heuvel staat in Nederland geen maat maar een plek direct achter hem moet zeker mogelijk zijn. Dat neemt uiteraard niet weg dat we ons uiterste best zullen doen om een zo hoog mogelijke klassering te behalen en sluiten daarbij een plek op het podium in het algemeen klassement niet uit,” besluit een strijdbare Antoine.

De Vechtdalrally is een compact evenement met een totale lengte van 171 kilometer, waarvan 98 kilometer op snelheid, verdeeld over negen klassementsproeven. De ondergrond bestaat voor 95% procent uit verhard wegdek. De service is ook dit jaar weer gelegen op het parkeerterrein bij de Evenementenhal in Hardenberg. De wedstrijd begint om 13:01u als de eerste deelnemer vanaf het service terrein van start gaat. Om 13:19u zal dan de eerste klassementsproef van start gaan. Om 18:31u wordt de winnaar over de finish op het service terrein verwacht.
Foto: Edwin Hengelman

PREVIEW Rookie Rally Team Vechtdalrally 2016