Kelvin Snoeks heeft tijdens de ADAC GT Masters op de Nürburgring zijn mooie puntenscore van de Red Bull Ring niet kunnen herhalen. In de eerste race wist de coureur uit Hoofddorp sterk naar voren te komen van de 22e startpositie naar de negende plek bij de rijderswissel. Een drive-through-penalty zorgde ervoor dat Snoeks en zijn teamgenoot Elia Erhart terugvielen en uiteindelijk als 20e finishten. In de tweede race verliep de kwalificatie van Erhart niet zoals verwacht en moest hij als laatste starten. Snoeks nam het stuur van de Lamborghini Huracán GT3 over op een 23e positie en kon nog enkele posities goedmaken, hij finishte op P20.

ADAC GT Masters - 9. + 10. Lauf 2016 - Nürburgring, GER - Foto: Gruppe C

De twee vrije trainingen op vrijdag verliepen voorspoedig. Zowel op gebruikte als op nieuwe banden voelde de auto goed aan en de balans was prima. Er is flinke progressie geboekt ten opzichte van de eerdere races.

Kelvin Snoeks reed op zaterdagmorgen de kwalificatie voor race 1. “We hebben duidelijk de stijgende lijn te pakken. We hebben niet de snelste auto in dit zeer competitieve veld, maar we zijn een stuk dichterbij gekomen en kunnen nu serieus meestrijden”, was de Hoofddorpse coureur tevreden.

Zijn sterke optreden op de Red Bull Ring, waar hij in zijn stint vanaf de 33e en laatste startpositie wist op te klimmen naar de 17e plaats, gaf Snoeks het vertrouwen dat ook deze race een goede klassering mogelijk zou zijn. Al in de eerst ronde wist hij vier posities goed te maken. Ronde na ronde wist Snoeks naar voren te komen en toen hij het stuur overgaf aan Erhart reed de Huracán inmiddels op een fraaie negende positie. De Duitser kwam de baan weer op in tiende positie en een nieuwe puntenscore leek mogelijk, toen de wedstrijdleiding aangaf dat Erhart moest binnenkomen voor een drive-through-penalty. “Vooraf was ons aangegeven dat het is toegestaan om in de chicane tweemaal buiten de witte lijn te komen. Ik had die lijn nog geen enkele keer overschreden en stuurde bij het ingaan van de pitstraat laat naar binnen, in de overtuiging dat ik hiermee de regels niet overtrad. Helaas werden we hier echter toch voor bestraft.” Erhart viel door deze straf terug naar de 24e plek, maar wist nog enkele posities goed te maken.

Elia Erhart reed op zondagochtend de kwalificatie voor de tweede race en kwalificeerde zich als 33e. Erhart wist op te klimmen naar de 24e positie en gaf in ronde 16 het stuur over aan Snoeks. “Toen ik na de pitstop wegreed merkte ik dat de pedalen niet goed stonden en ik zat niet goed in mijn stoel. Daardoor had ik grote moeite om een goede race pace te vinden. Na een aantal ronden kon ik tijdens een safetycarperiode de pedalen gelukkig resetten en kon ik nog enkele posities goed maken.” Na 39 raceronden kwam Snoeks als 20e over de finish.

Kelvin Snoeks kijkt uit naar het volgende event, op zijn eigen Circuit Park Zandvoort. Van 19 tot en met 21 augustus wil de Hoofddorper tijdens de Zandvoort Masters een goede prestatie neerzetten. “Ik race graag op Zandvoort en verwacht dat wij daar in de Lamborghini Huracán GT3 weer punten kunnen scoren”, besluit Snoeks.

Twitter: twitter.com/KelvinSnoeks