Op 9 en 10 maart, in het weekend voor de start van de Formule 1, gaat het Nederlandse raceseizoen beginnen met het Nederlands Kampioenschap Karten, ook wel de ‘kraamkamer voor de F1’ genoemd. Hier gaan maar liefst 100 karttalenten de strijd met elkaar aan. Kartcentrum Lelystad is zeer trots om voor de eerste keer in haar bestaan het decor te mogen zijn van het Nederlands Kampioenschap Karten. Te meer, aangezien de ROCKY klasse, waarbij men betaalbaar en basic kan karten, is ontstaan bij Kartcentrum Lelystad. Graag nodigen we iedereen uit om aanwezig te zijn bij het NK Karten op zaterdag 9 maart en/of zondag 10 maart 2019.

Kijk voor meer informatie op: www.chrono.nl

Investeren in de toekomst van karten

Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Lelystad, is trots dat het Nederlands Kampioenschap Karten voor het eerst bij zijn kartcentrum plaatsvindt: “Wij investeren bewust in de jonge deelnemerscategorieën omdat dit de talenten van de toekomst zijn. Nu kunnen alle talenten hun kunsten vertonen in Lelystad en dat is voor ons de beste start van het nieuwe raceseizoen. Ook is er tijdens dit NK aan de allerjongste karters gedacht: na iedere race is er een demonstratie van de ‘Super Rookies’. Dit zijn de jongste deelnemers in de leeftijd 5 tot en met 7 jaar die in verband met hun leeftijd nog geen officiële wedstrijden mogen rijden. Het kan zo maar zijn dat hier de nieuwe Max Verstappen bij zit!”

Programma NK Karten

Zaterdag 9 maart:

15.30 uur – 17.30 uur: Kwalificatie

Zondag 10 maart:

08.45 uur – 10.00 uur: Vrije training

10.15 uur – 12.25 uur: Race 1

12.55 uur – 14.45 uur: Race 2

14.50 uur – 17.05 uur: Race 3

+/- 17.45 uur: Prijsuitreiking

Categorieën

–       Cadet160cc (7 tot en met 11 jaar)

–       Mini Junioren (7 tot en met 11 jaar)

–       (Parolin) RK1 (11 tot en met 17 jaar)

–       Parolin Rocky (7 tot en met 11 jaar)

–       Rookie 4 Shift (16 jaar en ouder)

Over Kartcentrum Lelystad

Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts en voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl