Het jaarlijks terugkerende autosportfestijn op Circuit de Spa-Francorchamps is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste endurance wedstrijden ter wereld. Als onderdeel van dit prachtige evenement stonden er twee Porsche GT3 Cup Challenge Benelux races op het programma. In ongekende hitte hield Max zijn hoofd koel en kwalificeerde zijn Porsche op de derde plek voor race 1. Jesse kwalificeerde op plek acht met zijn broer, en tevens debutant, Daan vlak achter hem. Menno en Ziad kwalificeerden zich netjes op de vierde en vijfde plek bij de B-rijders.

 

 

Op vrijdagmiddag gingen de lichten op groen voor de eerste race van het weekend. Max probeerde direct te profiteren van het gevecht tussen regerend kampioen Maassen en kampioenschapsleider Güven, maar moest genoegen nemen met de derde plek. Bij de B-rijders beleefde Menno een goede start, ondanks een touché bij het uitkomen van La Source kwam hij knap als derde door na de eerste ronde. Debutant Daan verraste door vanaf de start de aansluiting met het zeer competitieve veld te vinden en te behouden. Aan zijn goede race kwam helaas een abrupt einde in de bandenstapels bij Campus.

Een safety car in de slotfase bracht het veld dicht bij elkaar met veel verschuivingen bij de herstart tot gevolg. Hierdoor werden Menno en Ziad respectievelijk als vierde en vijfde bij de B-rijders afgevlagd. Jesse bleef knap uit het gedrang en kwam als achtste over de finish. Het gevecht om de overwinning leek beslist in het voordeel van Güven, echter bij zijn inhaalmanoeuvre waarmee hij Maassen verschalkte reed hij buiten de gestelde track limits. De tijdstraf die hierop volgde promoveerde Max naar een verdiende tweede plek en daarmee zijn vijfde podiumklassering van het seizoen.

 

 

Na een wisselvallige zaterdagochtend in de Ardennen was het asfalt opgedroogd voor de tweede race van het weekend. Het snelle optreden van de Team GP Elite engineers zorgde ervoor dat Daan ook aan de start van race 2 stond. Jesse kwam goed uit de startblokken en wist in de eerste ronde een plek te winnen. Bij de B-rijders was het Menno die het publiek op de banken kreeg door met een prachtige actie twee concurrenten in één bocht voorbij te rijden. Hij zag zijn podiumkansen als sneeuw voor de zon verdwijnen na een aanrijding met Roger Grouwels en viel met een lekke band ver terug. Onze “driver of the day” was Ziad, die met een fantastische opmars een tweede plek bij de B-rijders wist te bemachtigen en zo naar zijn vijfde podium in zes races ging!

Max, die ook bij de start een positie wist te winnen, kon profiteren van een langzaam rijdende Maassen en kwam als derde over de streep. Ook Daan en Jesse reden een sterkte tweede race. Uit het zicht van de camera’s bleef Jesse weer slim uit het gedrang en wist hij zijn prestatie van de eerste race met een zevende plek te verbeteren. Daan liet in race 2 zien uit het juiste racehout te zijn gesneden en kwam slechts 1 plek tekort voor een top-10 klassering algemeen in zijn debuutweekend!

 

 

De volgende raceweekenden laten dankzij de zomerstop nog enkele weken op zich wachten. Jesse en Ziad staan 26 augustus aan de start van de Porsche Supercup, waar zij deel uitmaken van het Formule 1 voorprogramma op Spa-Francorchamps! Tijdens het weekend van de FIA Truck Grand Prix op Circuit Zolder 15 en 16 september staan wij weer met alle 5 de rijders aan de start van de GT3 Cup Challenge Benelux.