Het vierde evenement van de Plusprint.be Westfieldcup 2017, mogelijk gemaakt door Recruittee, op het TT Circuit van Assen is een overwinning geworden voor Ronald Lenters. Het volledige podium, mogelijk gemaakt door John Pronk Transport, heeft Willem Vriend op plek twee en derde MB Motorsportrijder Lex Peters op de derde stek.

Bij de tijdtraining meldden zich als nieuwe deelnemer Oscar Schön en als herintreder Eric Houtman. Willem Vriend greep voor de vierde maal in vier evenementen de Pole Position, ook ditmaal voor Ronald Lenters. Lex Peters pakte de derde stek.

De kopstart in de eerste race was voor Vriend, maar Lenters greep al snel de eerste plaats. Het verschil tussen beide rijders werd nooit meer dan een seconde. Danny Lammers en Eric Janssen reden een sterke race, maar konden het tempo op kop niet volgen. Lenters won voor Vriend, Lammers en Janssen.

In de tweede race was het Lenters meteen op kop, maar wederom was Vriend nooit ver weg. Hij slaagde erin om enkele malen langs Lenters te komen, maar dit was steeds kortstondig. Achterin het veld hadden Eric Houtman en Michiel van Beuzekom een ronden durend gevecht. Lenters won, nipt voor Vriend en Peters.

Bij de derde race was Lenters als eerste weg, met Peters in zijn kielzog. In het middenveld was er een groep in duel met onder andere John Pronk, Yves Deplus, Patrick Boxem, Twan van der Wouw en Mark Jobst. Lenters won voor Peters die Vriend in de eerste ronde verschalkte.

Met drie raceoverwinningen greep Lenters de evenement overwinning met 120 punten, voor Vriend met 107. Peters greep de derde plek op het podium.

De volgende race in de Plusprint.be Westfield Cup is op 6 augustus op het DNRT SuperRaceWeekend op Circuit Zandvoort.

Auteur: Ivan Kok. Foto’s Ivan Kok