Het team van Rallysport Utrecht sluit in Hengelo, tijdens de komende Conrad Twente Rally, het seizoen 2017 af. De twee Mitsubishi’s worden voor deze wedstrijd in de steeds professioneler geoutilleerde werkplaats, die het team begin dit jaar betrok, nog éénmaal helemaal op punt gezet.

 

 

Het team keert na een voornamelijk buitenlands avontuur terug op Nederlandse bodem om in Hengelo een mooie prestatie neer te zetten. “We kiezen onze kalender altijd zodanig dat het voor het gehele team een leuk wedstrijdweekend wordt. Niet alleen moet het een gezellig weekend worden, we willen natuurlijk ook allemaal een topprestatie leveren,” zegt Martin Menzing. “De wedstrijd in Hengelo vinden we altijd al één van de gezelligste op Nederlandse bodem, vandaar dat we hier graag weer komen rijden.”

“Op dit moment wordt er nog hard aan de Lancer Evo VIII van Ernst Kranenburg gewerkt. In de ADAC Rallye Niedersachsen kreeg hij problemen met zijn achterste differentieel. Dat wordt helemaal vervangen en dan kan hij weer vol de strijd aan gaan. In Hengelo is Ernst altijd iemand om rekening mee te houden. Met het huidige startveld, waarbij een flink aantal sterkere auto’s uit de R5 en de R4 klasse meerijden, is een podiumplaats, zoals hij dat in 2014 had, zeker uitgesloten. Een plek direct achter die echt snelle auto’s moet zeker mogelijk zijn en wellicht kan Ernst in zijn klasse een topnotering neerzetten.” Ernst zal genavigeerd worden door Alex Eisenberg. De equipe zal het startnummer 11 op de deuren mogen plakken.

In de Mitsubishi Lancer Evo VII van Martin Menzing zal Peter van Teunenbroek de pace notes voorlezen. Peter beleefde zijn debuut als rijder in de Hellendoorn Short Rally met zijn zelf opgebouwde Peugeot 206. “De Lancer ging tijdens onze laatste wedstrijd in Duitsland eigenlijk wel goed,” zegt Martin. “Een paar kleine puntjes nakijken en verder alleen de standaard controlepunten nalopen. Dan moet ik de 151 wedstrijdkilometers, verdeeld over 12 klassementsproeven, gewoon af kunnen werken. Wij zullen van start gaan met startnummer 12,” besluit Martin.

 

 

De Conrad Twente Rally in en om Hengelo kent vier klassementsproeven die elk drie keer worden verreden. Daarbij leggen de deelnemers 150 kilometer op snelheid af, terwijl de totale lengte van de rally 304,29 kilometer is. Het serviceterrein is zoals altijd gelegen op het terrein van Thales. Hier is om 9:51u ook de start van de wedstrijd, terwijl het finishpodium op het terrein van DHL aan de Diamantstraat. De proef op de Diamantstraat is traditiegetrouw ook een publieksproef waar de deelnemers meerdere keren voorbij komen. Deze proef start om 18:09u en om 18:27u wordt de eerste deelnemer op het podium verwacht.

Foto’s: Edwin Hengelman.