Op Zondag 15 september wordt op het TT circuit van Assen de voorlaatste race verreden van het seizoen 2019. Een seizoen dat zich kenmerkt door de kleine onderlinge verschillen. In de Continent, Zilhouette en PTC cup zal de beslissing in het kampioenschap beslist worden in de laatste race. In de Continent cup is het de regerend kampioen Sjoerd Stiksma die slechts 5 punten voorsprong heeft op het fanatieke duo Auke Wiegers en Daniel Meendering.

 

 

laatst genoemde duo racers pursang met de inmiddels gevleugelde uitspraak “wat nou een tactische race rijden om de erestraf secondes te verminderen, wij willen winnen en daar gaan we voor”. Het is jammer dat het duo op de derde plaats Patrick Kroeze en Matthieu Kruger een aantal keren door mechanische pech punten hebben verloren. Hun achterstand van 40 punten lijkt onoverbrugbaar om nog serieus een gooi te doen naar het kampioenschap.

In de Zilhouette cup is het de sympathieke coureur uit Erm Bernard Blaak die alles in de strijd gooit om zijn titel te prolongeren. Hij heeft 4 punten voorsprong op zijn naaste belager Jan Berry Drenth. Was Jan Berry verleden jaar een goede middenvelder dit jaar strijd hij elke race mee voor de overwinning.

 

 

De strijd in de PTC cup is altijd een lust voor het oog. Het is in deze cup de jeugd die regeert. Een cup die zich dit jaar ontplooit in het concept zoals het is opgezet. De jeugd die elke race deurkruk aan deurkruk vecht om de overwinning, de ouders aan de vangrail die hun kinderen naar voren kijken. Als de geluiden bij de ouders over het volgende seizoen waar worden zal het startveld in deze cup groeien met het nieuwe talent dat in de winter de racecursus zal gaan volgen. De leider in deze cup Noah Hermans deed goede zaken in de laatste race op Racepark Meppen door alle drie de races te winnen. Het verschil in punten is door zijn naaste belagers zeker te overbruggen. Ferron Mulder en Jasper Stiksma zijn zeker niet kansloos en weten beide inmiddels wat winnen is.

 

 

Kortom het beloofd een spannende zondag te worden op het TT circuit van Assen. De toegang en parkeren is gratis. De volgende en laatste race van het seizoen wordt verreden op 13 oktober eveneens op het TT circuit van Assen. Voor de liefhebbers van Endurance racen organiseert de ACNN in samenwerking met de DNRT een endurance race op zondag 27 oktober.

Voor informatie en tussenstanden www.acnn.nl