Cup Challenge Benelux, promotor van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux organiseert vanaf dit seizoen een nieuwe competitie waar verschillende Porsche-types terecht kunnen. De Porsche Endurance Benelux maakt deel uit van het Belcar Endurance Championship en zal zes races tellen, waaronder de Eleven Sports 24 Hours of Zolder.

 

 

Terwijl de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux zich opmaakt voor een opnieuw heel spannend zesde seizoen heeft de promotor van het snelste sprintkampioenschap van de Lage Landen voor de liefhebbers van het merk uit Stuttgart nog een mooie verrassing in petto.

Vanaf het seizoen 2018 wordt er immers een Porsche Endurance Benelux georganiseerd. Binnen het Belcar Endurance Championship worden de Porsches in een eigen en specifieke rangschikking opgenomen. Rangschikkingen eigenlijk, want het gaat om vier categorieën.

Klasse 1 is voorbehouden voor de Porsche 991 GT3 Cup (Gen 1 en Gen 2), Klasse 2 voor de Porsche 997 GT3 Cup en de 997 GT3 Cup S. De oudere 996 Cup, alle GT4-versies en de Porsche Cayman Clubsport vormen samen Klasse 3. Ook de meer ‘historic’ bolides worden niet vergeten: competitie-Porsches van voor 1997 kunnen terecht in Klasse 4.

 

 

“Dit kampioenschap wordt georganiseerd in samenwerking met Porsche Motorsport en wij kunnen de deelnemers onze ervaring opgedaan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aanbieden”, aldus een verheugde Series Manager Severine Ulenaers. “Door zich op de liefhebbers van de uithoudingsraces te richten is de Porsche Endurance Benelux een ideale aanvulling op de Challenge, waar het om sprintraces draait. De deelnemers kunnen een wagen delen met ploegmakkers of alleen rijden… behalve in de 24 Uur van Zolder uiteraard.”

We hoeven hier de kwaliteiten van de producten van Porsche Motorsport niet te herhalen. Het merk bouwde zijn uitstekende sportieve reputatie vooral in wedstrijden van lange adem uit. We mogen dus ook verwachten dat Porsche-rijders een belangrijke rol zullen spelen in het Belcar-kampioenschap, waar ze uiteraard ook nog voor in aanmerking komen. Klasse 1 en 2 maken deel uit van de Belcar 1-categorie, Klasse 3 van de Belcar 3. Deze laatste zou trouwens wel eens goed gevuld kunnen zijn, wegens het immer groeiende succes van de GT4-wagens. De Youngtimers van Klasse 4, die worden dan weer opgenomen in de Belcar 6-categorie.

Net zoals in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux worden de deelnemers aan de Porsche Endurance Benelux door de promotor in de watten gelegd. Er wordt tijdens de wedstrijden een technische ondersteuning voorzien en bovendien zijn er ook prijzen te verdelen, waaronder bandensets, na afloop van iedere meeting. En nu we het over banden hebben: het historische partnership met Michelin wordt ook hier verder gezet, de kwaliteit van het Franse rubber hoeft niet meer te worden aangetoond.

 

 

Alle elementen zijn dus aanwezig om van de Porsche Endurance Benelux een succes te maken. Eerste afspraak op 7 en 8 april tijdens het New Race Festival te Zolder!

Kalender 2018

 

7 – 8 april

2 – 3 juni

30 juni – 1 juli

9 – 12 augustus

29 – 30 september

20 – 21 oktober

New Race Festival & Blancpain GT Series (Zolder) – 125 minuten

Spa Euro Race (Francorchamps) – 180 minuten

Superprix Zolder – 180 minuten

Eleven Sports 24 Hours of Zolder – 24 uur

Racing Festival (Francorchamps) – 180 minuten

American Festival Nascar Finals
(Zolder) – 125 minuten