Op een zon overgoten TT circuit van Assen is 6 Mei de tweede clubrace van het seizoen verreden.
Het was volop genieten van betaalbare autosport. De nieuwe rijders in de diverse cups mengde zich in de strijd met de gevestigde orde.

 

 

In de Ooperon Rookie cup waren het de gebroeders Jeffrey en Kevin Zwiep die beide races wonnen. Het meest opvallende was dat ze in de overal uitslag van de Ooperon cup in de eerste race tweede werden. (ze hadden natuurlijk geen erestraffen)

 

 

Misschien hadden ze wat geluk omdat de leider in het kampioenschap Dimitri van der Spek met benzine toevoer problemen de strijd moest staken, het op kop liggende duo Auke Wiegers en Daniel Meendering de strijd moesten staken door problemen met de differentieel evenals het sterke duo Patrick Kroeze en Matthieu Kruger. In de tweede race finishte de gebroeders overall op de vierde plek waarbij ze bewezen dat ze het gevecht met de oude garde aan kunnen.

 

 

In de PTC cup was het de jongeling Noah Hermans die bewees in twee bloedstollende races met de ervaren “girlpower” Rianne Bergman en Ruben Lohuis dat de aansluiting naar de top er is. Hij finishte de beide races als tweede direct achter Rianne Bergman , die beide race won en vlak voor de regerend kampioen Ruben Louis die twee keer als derde finishte.

 

 

Het waren twee races waar vanaf begin tot eind door dit drietal bumper aan bumper en spiegel aan spiegel werd geknokt, het ging op het scherpst van de snede. De koploper in het kampioenschap Rody Kuiper raakte in de eerste race even buiten de baan en moest met een kromme stuurstang de strijd staken. De leider in de PTC cup is “girlpower” Rianne Bergman.

 

 

In de Zilhouette cup was het vraag of Max Weering de jonge debutant uit de kartsport ook snelle ronden kon rijden als hij zich aan de tracklimits hield. In het eerste race evenement verspeelde hij een zeer goede klassering vanwege het overtreden van tracklimits. Max had zijn les geleerd en boekte twee overwinningen, waarbij aangetekend moet worden dat hij in de eerste race geen hinder had van de erestraffen bij de verplichte pitsstop. Dat was wel het geval voor Bernard Blaak en Erik Geerts ,die in beide races respectievelijk tweede en derde werden. Het beloofd voor de toekomst spannend te worden bij de rechtstreekse confrontatie tussen deze kemphanen. De leiders na de eerste clubrace Henk Seitsma en Marcel van Schoonhoven moesten de strijd staken door een lekkende koppakking en verspeelde veel punten.

 

 

De Avenger Cup was ook van de partij en na spannende races won Piet Hein Elderink beide races.
In het DTC was de winst in de race 1 voor Martijn en Jan Peter van Leeuwen. Helaas brak er in de uitloopronde van Race 1 een fusee af zodat JP niet in de tweede race aan de start kon verschijnen. Die race werd door Johannes Wibier met zijn snelle porsche gewonnen.

Het volgende evenement van de ACNN is 2 en 3 Juni op het circuit Spa-Franchorchamp waar de Ooperon, Zilhouette en DTC cup met gastklasse PCR aan de start zullen verschijnen.