Komend seizoen zal het nieuw geformeerde Nederlandse raceteam Offenga Racing haar entree gaan maken in de Belgische racerij in de BMW Clubsport Trophy en in het Belcar kampioenschap. De Friese BMW Specialist ging hierbij niet over een nacht ijs. Er wordt een mooie BMW 325 E90 ingezet om het gehele seizoen mee te draaien in de klasse waar gelijkwaardige BMW’s strijden om de titel.

P1010946

De BMW zal over de circuits worden geloodst door drie ervaren coureurs. Drievoudig Mazda Cup kampioen Eric Sliphorst maakt een overstap naar het Duitse merk. Zijn vaste teamgenoot Carlo Izelaar, die ook jaren uitkwam in de Mazda klasse, zal ook van de partij zijn. Het duo wordt versterkt door drievoudig YTCC kampioen Mick de Jonge die de switch zal moeten gaan maken naar de achterwielaandrijvers. Voor het hoogtepunt van het seizoen zal routinier Berend Gesman zich bij hen voegen, om de kansen op een mooi resultaat tijdens de 24 Uur van zolder te vergroten.

De eerste tests met de nieuwe BMW zijn veelbelovend geweest. Alle kinderziekten zijn verholpen en de monteurs hebben een prima afstelling gevonden voor zowel Zandvoort als Zolder. Dit zijn twee van de drie circuits waar geracet zal gaan worden, want ook Spa Francorchamps staat op de kalender.

Het eerste seizoen zal in het teken staan van kilometers maken en de wagen doorontwikkelen. Het doel is om gedurende de zeven wedstrijden zo snel mogelijk aansluiting te gaan vinden bij de top. Met de ondersteuning vanuit het moederbedrijf moet dit zeker gaan lukken.

Kalender:

2 april: Trophée des Fagnes (Spa-Francorchamps)
9-10 april: Masters of New Race Festival (Zolder)
28-29 mei: Benelux Open Races (Zandvoort)
11-12 juni: Spa Euroraces (Spa-Francorchamps)
2-3 juli: Syntix Superprix (Zolder)
20-21 augustus: 24 uren Zolder (Zolder)
8-9 oktober: American Festival (Zolder)