De NASCAR Whelen Euro Series zal in 2020 zeven Europese landen en grote steden bezoeken: Valencia, Spanje – Londen, VK – Praag, Tsjechië – Eindhoven, Nederland – Rome, Italië – Brussel, België en Frankfurt, Duitsland. De kalender biedt 13 spannende NASCAR-races van deur tot deur op de beste circuits van het oude continent en een unieke ervaring voor fans en gezinnen met ongeëvenaarde evenementen met een Amerikaans thema.

Nieuw voor 2020 zijn dubbele punten-play-offs uitgebreid tot 6 ronden, een gloednieuw Amerikaans festival in Rome, Italië en de Euro NASCAR Finals in Hockenheim, waarmee de status van de serie als een van de beste kampioenschappen in Europa verder wordt verbeterd.

“Dit is waarschijnlijk de beste kalender in de geschiedenis van de serie”, verklaarde NWES-president-directeur Jerome Galpin. “We zijn erg trots en gelukkig om met zulke fantastische trackpartners te werken. We delen allemaal het gemeenschappelijke doel om Europese fans een unieke -trackervaring op basis van Pure Racing, volledige toegang tot de competitie en geweldige Amerikaanse leuke festivals! ”

“Het schema van volgend jaar is een bewijs van de kracht en populariteit van de NASCAR Whelen Euro Series”, zegt Gene Stefanyshyn, Chief International Officer van NASCAR. “De serie zal spannende, side-by-side NASCAR-races brengen voor fans in zeven landen in Europa. Onze nabijheid tot verschillende grote steden – waaronder het nieuwe Amerikaanse festival in Rome – zal het voor gezinnen gemakkelijk blijven maken om onze stijl van racen van dichtbij te zien. ”

Het Europese NASCAR-seizoen begint op 25-26 april met de traditionele openingsrondes in Valencia, Spanje. Het Valencia NASCAR Fest op het circuit Ricardo Tormo viert zijn zevende editie. Zes weken later vertrekt de NWES-serie naar Brands Hatch, Verenigd Koninkrijk voor het immens populaire Amerikaanse SpeedFest. Het historische 1,9 km lange Indy Circuit zal op 6 en 7 juni voor de achtste keer de Britse NASCAR GP ontvangen.

Na een prachtig openingsevenement in 2019, zullen Most en Tsjechië op 21-22 juni opnieuw Euro NASCAR verwelkomen – vers van een meerjarig contractverlenging – met de tweede editie van de Autodrom Most NASCAR Show. Raceway Venray zal het reguliere seizoen op 11-12 juli opnieuw afronden met een herhaling van de succesvolle formule met een 70-ronden EuroNASCAR 2 (voorheen ELITE 2) race op zaterdag en op 100-ronden EuroNASCAR PRO (voorheen ELITE 1) race op zondag op het snelste halve mijl ovaal in Europa.

Na de zomerpauze is het weer play-off tijd met zes races met dubbele punten. Op 12 en 13 september zal een gloednieuw Amerikaans festival zijn debuut maken in Rome, Italië, op de 4 km lange baan Vallelunga. Het Italiaanse evenement wordt drie weken later, op 3-4 oktober, gevolgd door de zesde editie van de NASCAR GP België op het historische Circuit Zolder in het bos van de Limburgse regio.

De Hockenheimring, in Duitsland, zal voor het eerst op 17-18 oktober de Euro NASCAR Finals organiseren. Een garantie voor spectaculaire deur-aan-deur races, de iconische Duitse baan zal de NASCAR Whelen Euro Series-kampioen bekronen in de vierde editie van het Amerikaanse Fan Fest.

Valencia, Most, Zolder en Hockenheim zullen de vier rondes organiseren die de 2020 EuroNASCAR Club Challenge-kalender vormen. De op regelmatigheid gebaseerde divisie van de NASCAR Whelen Euro Series komt donderdag op de vier podia en betwist het vierde seizoen.

De 2020 NWES-kalender biedt elke race-fan de mogelijkheid om te genieten van de ongeëvenaarde sfeer van een NASCAR GP en biedt coureurs een breed scala aan race-ervaringen. Alleen het beste van het beste wordt de 2020 Euro NASCAR-kampioen. Noteer de data race fans!

Date Country Circuit Round
REGULAR SEASON (1 joker race = 6 out of 7 best results)
April 25 Spain Valencia Round 1
April 26 Spain Valencia Round 2
June 6 UK Brands Hatch Round 3
June 7 UK Brands Hatch Round 4
June 20 Czech Republic Most Round 5
June 21 Czech Republic Most Round 6
July 11 Netherlands Venray (oval) EuroNASCAR 2 Round 7 (70 laps)
July 12 Netherlands Venray (oval) EuroNASCAR PRO Round 7 (100 laps)
Playoffs (double points)
September 12 Italy Vallelunga Round 8
September 13 Italy Vallelunga Round 9
October 3 Belgium Zolder Round 10
October 4 Belgium Zolder Round 11
October 17 Germany Hockenheim Round 12
October 18 Germany Hockenheim Round 13