Het NK HTGT powered by Gamma was afgereisd naar de Franse Bourgogne voor de beslissende races om het Nederlands kampioenschap. Met twee wedstrijden voor de boeg waren er nog drie grote kanshebbers: Mark Dols in de Marcos 1800 met 55,6 punten, Jaap van der Ende met co-equipier Martin Bijleveld (Ford Falcon) op 53,4 punten en Bob Stevens (Lotus Elan) op 53 punten.

Mark Dols is de Nederlands Kampioen HTGT 2017 in zijn Marcos 1800GT (foto: Senten Images-RetroRacingMagazine).

De eerste race van het weekend werd gewonnen door Michiel Campagne in de Corvette Grand Sport, nadat Leo Voyazides te veel risico nam en met zijn Cobra Daytona naast de baan eindigde. Omdat er vervolgens code rood werd gegeven, werd Voyazides toch nog als tweede geklasseerd. Eerder was de race ook al stilgelegd met de rode vlag, na een koprol van de Fransman Proyart in zijn Triumph TR4. De derde plaats was voor Sander van Gils in de Lotus Elan, met een dynamo die hij geleend had van Bob Stevens, die hij als dank naar de vierde plaats verwees. De toerwagenklasse werd gewonnen door Carlo Hamilton, voor Mathias Devis en Martin Bijleveld, alledrie in Ford Falcons. Mark Dols stuurde zijn Marcos gecontroleerd naar de winst in de GTS11 klasse en bouwde daarmee zijn leiding in het kampioenschap uit.

Start van de eerste race met links Michiel Campagne en rechts Leo Voyazides (foto: Senten Images-RetroRacingMagazine).

Race 2 begon met anderhalf uur vertraging vanwege de mist. Op de gladde baan was Leo Voyazides als beste weg in de Shelby Cobra maar hij werd al snel voorbij gestoken door Michiel Campagne in de Corvette Grand Sport. Die bouwde een kleine voorsprong op die hij tot aan de finish wist te behouden. Andy Newall eindigde als derde in de Jaguar E-type. Jaap van der Ende leidde aanvankelijk de toerwagenklasse maar na een foutje ging de winst naar Carlo Hamilton, beide op Ford Falcon. Mark Dols reed een behoudende race, won de GTS11 klasse en stelde het Nederlands kampioenschap veilig.

Het NK HTGT powered by Gamma trekt uiteenlopende historische auto’s aan zoals hier een Ginetta, Porsche, Ford en 2 Lotussen (foto: Senten Images-RetroRacingMagazine