De internationale autorally die eind november op en rond het TT Circuit Assen in Drenthe zou worden verreden, wordt verplaatst naar begin volgend jaar. ‘JACK’S International Drenthe Rally’, of ‘IDR’ vindt plaats op 12 maart 2022 en telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Rally (ONRK) van de Knac Nationale Autosport Federatie. JACK’S Casino, bekend in de autosport van JACK’S Racing Day, maakt als titelsponsor het rallyrijden op en rond de legendarische TT-baan mede mogelijk.

 

 

Organisatoren LDP en The Rally Foundation maakten deze keuze in overleg met de KNAF en het TT Circuit Assen naar aanleiding van de afgelopen vrijdag aangekondigde RIVM-maatregelen. Lee van Dam van LDP International:

De komende drie weken is het niet toegestaan om publiek bij sportwedstrijden toe te laten. Voor ons is het geen optie om het evenement achter gesloten deuren te organiseren. Niet alleen vanwege de financiële consequenties, maar ook richting onze deelnemers, fans en sponsors die allemaal reikhalzend uitkijken naar dit voor Assen en Drenthe nieuwe evenement. De organisatie staat, de toegangskaarten blijven geldig en op 12 maart hopen we iedereen te mogen ontvangen op het Circuit van Drenthe tijdens JACK’S Int. Drenthe Rally.”

JACK’S International Drenthe Rally (IDR) wordt georganiseerd door LDP International b.v. (LDP) en ‘The Rally Foundation’ (TRF) met ondersteuning van het ‘Bestuur Sectie Rally’ (BSR) van de ‘Knac Nationale Autosport Federatie’ (KNAF). LDP is gevestigd in Assen en is al ruim 40 jaar actief als organisator en promotor van internationale auto- en motorsportevenementen op onder meer het TT Circuit Assen. TRF is actief als organisator en promotor van professionele autorallywedstrijden in Nederland als de Zuiderzeerally, Vechtdalrally en Twenterally.