Na een uitstel van enkele maanden gaat begin juli de Ferrari Challenge Europe 2020 van start. De seizoenstart op het Italiaanse circuit van Imola markeert het debuut van het enige Nederlandse raceteam in de Ferrari Challenge,Team RaceArt – Kroymans met coureur Roger Grouwels.

Binnen de Nederlandse racewereld is Roger Grouwels een gevestigde naam. De afgelopen jaren kwam hij al in diverse kampioenschappen uit, maar met Team Race Art – Kroymans debuteert Roger dit jaar in de officiële Ferrari Challenge Europe. Recent nam hij bij Kroymans Ferrari in Hilversum – partner in het Ferrari Challenge-project – zijn splinternieuwe Ferrari 488 Challenge Evo in ontvangst, waarmee Grouwels dit jaar aan zeven raceweekenden gaat deelnemen. Deze is vervolgens in het atelier van RaceArt volledig geprepareerd in voorbereiding op deze uitdaging.

Team RaceArt – Kroymans: een brok aan race-ervaring
Team RaceArt van Roger Grouwels behoeft nauwelijks nog een introductie. Zijn firma behoort tot één van de grootste Nederlandse autosportbedrijven. Voor de deelname aan de Ferrari Challenge Europe 2020 sloten RaceArt en Kroymans Ferrari de handen ineen. Daarmee zorgt het team dit seizoen onder leiding van Team Manager Marwin Moonen voor de enige Nederlandse inbreng in de Ferrari Challenge. Kroymans – in het verleden al veelvuldig vertegenwoordigd in de raceklasse van Ferrari – is niet alleen verantwoordelijk voor de levering van de auto, maar neemt dit seizoen ook de onderdelenlevering voor de  488 Challenge EVO van Team RaceArt – Kroymans op zich.

Ferrari 488 Challenge EVO
Drie jaar na het debuut van de 488 Challenge introduceerde Ferrari eind vorig jaar de verder aangescherpte ‘EVO’, waarmee dit jaar wordt geracet. Ten opzichte van zijn voorganger zijn de overall performance en de consistency van de auto onder racecondities vergroot, en is de handling verder verbeterd voor nog meer feedback. Een nieuw design voor het front en tal van andere modificaties geven de ‘EVO’ liefst 50% meer downforce dan zijn voorganger.

Ferrari Challenge Europe
Het Ferrari Challenge Europe 2020-seizoen start in het eerste weekend van juli (4-5 juli), op het legendarische Italiaanse circuit van Imola. Aansluitend neemt Team RaceArt – Kroymans ook aan de zes overige raceweekenden deel, in Barcelona, Portimao, Mugello, Spa-Francorchamps, Misano en uiteindelijk de Finali Mondiali seizoenafsluiter in Abu Dhabi.
De Ferrari Challenge is al sinds 1993 een begrip in de wereldwijde autosport. Naast Europa organiseert Ferrari de merkencup op twee andere continenten – Noord-Amerika en Azië – en afgelopen jaar heeft Engeland zijn eigen Ferrari Challenge gelanceerd. Het Ferrari Challenge-kampioenschap is onderverdeeld in vier categorieën – de Trofeo Pirelli, Trofeo Pirelli Am, Coppa Shell en Coppa Shell Am – en houdt daarmee rekening met coureurs met uiteenlopende vaardigheden. Internationaal wordt de Ferrari Challenge in negentig landen op TV uitgezonden.

Eindelijk weer van start
Na een winterperiode die helaas langer duurde dan oorspronkelijk gepland door toedoen van COVID-19, kan Team RaceArt – Kroymans zijn plannen presenteren nu en ten uitvoer brengen. Binnenkort volgen twee testdagen waarbij het team de nieuwe Ferrari 488 Challenge Evo een shakedown geeft. Meer informatie omtrent deze testdagen, race-events en uitgebreide fotografie volgt via de vernieuwde website van RaceArt: www.raceart.eu