Op 13 en 14 oktober verwacht Rotterdam Ahoy weer tienduizenden autofans te verwelkomen tijdens 100% Auto Live. De hallen 1 t/m 6 vullen zich met de meest bijzondere bolides, car audio, games, stands en auto live shows. Naast de internationale selectie aan auto’s en terugkerende onderdelen als Audio Village en de Action Arena met driftshows van Nankang Motorsport Europe is er meer autospektakel dan ooit. Zo is er onder andere het Autocar Theater, komt de Robert Doornbos Grandprix naar Ahoy en is er een ultimate Racing Games Area te vinden.

 

 

Met zo’n 40.000 autofans in Ahoy is 100% al jarenlang een drukbezocht auto-evenement. Centraal staan de ruim 200 unieke, gepersonaliseerde auto’s die uit allerlei landen worden bijeengebracht. De auto’s komen uit landen als België, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Italië en zelfs Spanje; van Volkswagen en Honda tot Nissan GT-R, Lamborghini en Porsche.

Nieuwe onderdelen en vertrouwd autospektakel
In de outdoor Action Arena powered by Nankang, wordt driemaal daags een spectaculaire driftshow opgevoerd, met veel rook en burning rubber. Het nieuwste op het gebied van in-car entertainment is opnieuw te vinden in Audio Village, waar ook jaarlijks de Audio Installer Battle plaatsvindt, mede mogelijk gemaakt door Pioneer Car Benelux, Rockford Fosgate, United Carshops en maxxcount. Daarnaast zijn er tal van exposanten aanwezig, waaronder ZF die op 100% Auto Live producten presenteert die ook in de motorsport, zoals bijvoorbeeld DTM, worden gebruikt.

 

 

Voor deze jubileumeditie is extra ingezet op entertainment en dat is te merken. Er is van alles te zien en te doen bij 100% in Ahoy. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld zelf indoor driften, meedoen aan een Hilox Lighting LED Headlight Battle, genieten van BMX-stunts, informatie opdoen bij de demo’s op het Car Care Square, of een kijkje nemen in de racewereld van de Robert Doornbos Grand Prix, mede mogelijk gemaakt door Rotterdamse Sporticonen, waar op zondag een trapautowedstrijd wordt gehouden voor kids, fraaie Porsches te zien zijn en men Doornbos zelf en Tom Coronel tegen het lijf kan lopen.

 

 

Ultimate Racing Games Area en Autocar Theater
Nieuw dit jaar is de Racing Games Area waar je als autofan zelf achter het stuur en de knoppen kan om je skills te testen op het gebied van racing. Zo is er de GXT Raptor Trust Gaming Car en kun je op een groot aantal PC’s de laatste versie van Ubisoft’s The Crew 2 spelen. Ook de Ziggo eBattle F1 truck naar Ahoy, net als een aantal andere race-simulatoren.

Ook nieuw dit jaar is het Autocar Theater, waarbij tal van sprekers uit de automotive wereld hun verhaal doen en bezoekers meer te weten kunnen komen over de autowereld.

 

 

100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag en kosten in de voorverkoop €17,- inclusief servicekosten en BTW. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

Foto’s: Rotterdam Ahoy | Charles Batenburg