Max Verstappen moest donderdag al vroeg uit de veren. Om vijf uur ging in het Oostenrijkse Kitzbühel zijn wekker en begonnen de voorbereidingen voor zijn demonstratie op de besneeuwde piste aan de voet van de Hahnenkamm. Daar liet de Scuderia Toro Rosso-coureur een Red Bull Racing RB7 (uit 2011) brullen, terwijl hij door de sneeuw stoof.

Max-Verstappen-Snow-027

“Met een Formule 1-auto door de sneeuw rijden, was erg leuk!”, steekt Max van wal tegenover Verstappen.nl. “Het was met min dertien graden wel koud vanmorgen. In mijn race-overall was dat fris. Het was glad en glibberen met de auto en er was niet veel ruimte bovenop die berg. Het leverde wel hele mooie beelden op!”

Hoe was het om al die pk’s los te laten op die ijzige ondergrond? “Ik moest shortshiften en kon dus niet de hele versnelling gebruiken. Een F1-auto is niet gebouwd om in te sneeuw te rijden en ligt eigenlijk te laag. Maar het ging beter dan verwacht. Een hele donut kon ik niet maken, want dan groef de auto zich in de sneeuw vast. Maar een halve donut lukte wel. Mooi dat er zoveel mensen aanwezig waren, leuk!”

Max-Verstappen-Snow-024

Na de nodige interviews, waarbij Max zijn Duits voor de Oostenrijkse media weer heeft kunnen ophalen, duikt de 18-jarige coureur de sportschool in om te sporten. Ga je zelf ook nog de latten op? “Misschien. Het is alweer vijf jaar geleden dat ik voor het laatst geskied heb. Maar volgende week ben ik wel aanwezig bij de skiwedstrijden hier op de Hahnenkamm. Het is voor het eerst dat ik daar zelf bij ben, dus ik ben benieuwd.”

Bron: Verstappen.nl