Max Koebolt maakt dit seizoen de overstap naar de LMP3 klasse van de European Le Mans Series. De 23-jarige Noord-Hollander deelt in het sterkst bezette endurance kampioenschap ter wereld een Ligier JS320 LMP3, ingezet door Nielsen Racing, met de Amerikaan Austin McCusker en de Brit Nick Adcock en start het seizoen met slechts 1 doel: “De Europese titel!.”

Met de stap verruilt Koebolt na een vijftal succesvolle seizoenen de GT-racerij voor de sportscars, een grote nieuwe uitdaging. “Ik heb in zowel de GT3 als GT4 klasse succes geboekt, met name in het Europese GT4 kampioenschap en het racen met GT-machines is en blijft iets heel bijzonders.” Toch aarzelde de Europees GT4 kampioen van 2017 geen moment toen de kans om een LMP3 te testen voorbij kwam. “Een sportscar is zo’n verfijnde auto, met bijna 500pk en extreem veel neerwaardse druk. Om hier hard mee te gaan moet je echt hard werken maar als dat lukt is er geen leukere auto om mee te racen.”

De eerste kennismaking met het team en de nieuwe auto kwam aan het einde van vorig jaar op het circuit van Donington Park bij het Britse team van Nielsen Racing, al jaren een van de top teams in de European en Asian Le Mans Series. “Dat was een succes, het klikte goed met het team, met teambaas Sven Thompson en de ervaring in de auto was heel goed”, legt Koebolt uit. “De LMP3 klasse is voor mij ook niet compleet nieuw nadat ik een aantal jaar geleden al eens races in een Ligier heb gereden, daarom wist ik van tevoren al dat dit bij mij zou passen.”

Met de terugkeer van Koebolt in de sportscars keert eveneens een grote sponsor naam terug in de autosport. Want het kledingmerk Australian, dat voorheen als grote sponsor actief was in de Formule 1 zal dit seizoen op de LMP3 prijken. “Het is natuurlijk fantastisch dat we een grote naam, voorheen verbonden aan succesvolle coureurs en teams, terug kunnen brengen in de autosport”, glimlacht Koebolt. “En ik weet zeker dat we het merk via de deelname aan de European Le Mans Series nog beter in beeld kunnen brengen bij het grotere koperspubliek.”

Bij Nielsen Racing voegt Koebolt zich bij de ervaren Nick Adcock and Austin McCusker, de Amerikaanse LMP3 kampioen van 2019. “Ik denk dat we een uitstekend rijderstrio hebben om goed te kunnen presteren. Austin heeft in Amerika al laten zien razendsnel te zijn en Nick maakte onlangs bij de Asian Le Mans Series een sterke indruk.” Het betekent dan ook dat Koebolt met veel ambitie uitkijkt naar de start van het seizoen. “Het deelnemersveld is supersterk maar we moeten er voor gaan en ik kan niet wachten om mijn debuut te maken in de European Le Mans Series. 

De European Le Mans Series start in april met een eerste vier-uurs race op het circuit van Barcelona, om via de fraaiste circuits van Europa in oktober te eindigen op het Portugese Portimão. Alle wedstrijden zijn via de social media kanalen en het officiële YouTube kanaal van de European Le Mans Series live te volgen.