Max Verstappen heeft in het bijzijn van zijn vriendin en familie van een welverdiende vakantie in Dubai genoten. Deze week teruggekeerd, laat hij aan Verstappen.nl weten: “Ik heb een goede vakantie gehad: het was er lekker warm en we hebben ons goed vermaakt. We hebben op kamelen gereden, gekart en met buggy’s door de woestijn gecrost, van de heuvels af en bochten maken.” Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld, werd ook bezocht. “Die shopping mall beslaat vier verdiepingen en is zo groot, dat je er bijna de weg kwijt raakt. Er zit een mooi, ontzettend groot aquarium in. De laatste dag zijn we naar een waterpark met veel glijbanen gegaan, dat was een leuke afsluiter.”

AUSTIN, TX - OCTOBER 23: Max Verstappen of Scuderia Toro Rosso and The Netherlands during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 23, 2015 in Austin, United States. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Op oudjaarsavond woedde er een grote brand in de 340 meter hoge wolkenkrabber The Torch in Dubai. “We zaten daar best dicht in de buurt te eten, dus toen die brand uitbrak, wilden we daar zo snel mogelijk weg en zijn we teruggegaan naar ons hotel. Gelukkig was er voor ons verder niets aan de hand”, vertelt Max. De brand was relatief snel onder controle en de vuurwerkshow ging dan ook gewoon door, vanaf het hoogste gebouw ter wereld. “Er was een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Burj Khalifa, mooi in elkaar gestoken en die had wat mij betreft wel langer mogen duren.”

“Maar nu is de vakantie voorbij en beginnen de voorbereidingen op het nieuwe Formule 1-seizoen weer”, vervolgt Max. “Ik ben nu in Monaco om te trainen en ga volgende week naar Oostenrijk, ook om te trainen. Mijn personal trainer Jake heeft een heel programma samengesteld hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Omdat we kunnen voortbouwen op afgelopen jaar is dat trainingsschema nu uitgebreider.” Ondertussen wordt er ook door het team hard gewerkt. In de Scuderia Toro Rosso-fabriek in het Italiaanse Faenza wordt met man en macht aan de STR11, de 2016-auto, gewerkt. “Het ziet er allemaal goed uit. Natuurlijk is het altijd de doelstelling om de auto te verbeteren, maar de eerste dingen die ik ervan heb gezien, zijn positief. De STR10 was al heel goed in de snelle bochten, dus ik ben benieuwd.”

AUSTIN, TX - OCTOBER 24: Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso drives during final practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 24, 2015 in Austin, United States. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images/Red Bull Content Pool // P-20151024-00265 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

“De Ferrari-motor waarmee we gaan rijden, is natuurlijk de grootste stap. Daar verwacht ik het meeste van. Een grote verbetering op motorgebied maakt alles al makkelijker. Ik verwacht dat we alleen al daardoor bijna een seconde per ronde kunnen winnen. Dat is heel veel.” Een grotere stap dan dat de directe concurrenten van Toro Rosso kunnen maken? “Dat denk ik wel”, besluit Max.

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 31: Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 31, 2015 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Bron:www.verstappen.nl