Afgelopen zondag werd in Hengelo en omgeving de afsluiter van het Nederlands Rallyseizoen, de Conrad Twente Rally, verreden. Na, op rallysport gebied, een relatief rustig seizoen kwam het duo Mats van den Brand en Eddy Smeets in Hengelo aan de start om de snelle Mirraceline BMW E30 M3 de sporen te geven en mee te strijden om de eindoverwinning in de Youngtimer rally.

De kans op de eindoverwinning  verdween tijdens de eerste boucle al zo goed als sneeuw voor de zon. Een klein technisch mankement aan de BMW zorgde voor aanzienlijk minder vermogen waardoor er flink wat tijd werd verloren. Op de laatste klassementsproef van de eerste boucle besloot het duo, om verdere schade aan de auto te voorkomen en andere deelnemers niet in de weg te rijden, het laatste stuk van de klassementsproef, wat bestond uit enkele ronden over het industrieterrein Hengelo-Zuid, over te slaan.

44f6965c-190e-4961-99e9-7b21c469d4a91

Tijdens de service werd de oorzaak van het probleem door het serviceteam achterhaald en verholpen en kon het duo op jacht naar een beter resultaat. Op de timing van de wedstrijd werd de gereden tijd op de derde proef vermeld waardoor  het duo besloot vol te gaan strijden voor de eindoverwinning. Ze persten er de ene na de andere scratch in de Youngtimer rally uit en leken af te stevenen op een overwinning in de Youngtimer rally. Echter, na afloop van de wedstrijd werd de gereden tijd op KP3 alsnog omgezet in een normtijd waardoor Mats en Eddy terugvielen naar de derde plaats in het klassement.

“Wat blijft de Twenterally een mooie wedstrijd om te rijden. Prachtig snelle klassementsproeven afgewisseld met mooie technische stukken. Natuurlijk baal ik wel een beetje van de problemen tijdens de eerste boucle maar dat heeft het serviceteam vervolgens weer prima opgelost. Daarna hebben we laten zien waartoe we in staat zijn met de BMW M3, Eddy heeft echt een topprestatie geleverd tijdens deze wedstrijd. De BMW M3 blijft echt een heerlijke wagen om te rijden en het voelt goed om op deze wijze het rallyseizoen af te sluiten. Ik wil al mijn sponsoren en belanghebbenden bedanken voor hun steun dit seizoen, zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest, ” aldus Mats van den Brand.

18feedf6-ae6e-4cc1-87ad-4945a80e7e231

“Het begon wat moeizaam zondagochtend doordat de BMW niet helemaal lekker liep. Op de derde KP begonnen de problemen ons echt parten te spelen waardoor we besloten de proef vroegtijdig te verlaten. De tijd die we op de proef reden kwam daadwerkelijk op de timing te staan waardoor we besloten na de service, toen de auto weer geweldig liep, weer vol te gaan rijden. Wat ging het ongelooflijk hard de rest van de dag,  ik heb daar echt van genoten. Natuurlijk baalden we wel even dat de normtijd uiteindelijk toch werd genoteerd waardoor we terugvielen naar de derde plaats maar dat zijn nou eenmaal de regels. We kijken terug op een geweldige wedstrijd waarin we mee konden komen in de top van het klassement en het is heerlijk om zo een seizoen te kunnen afsluiten,” vertelt navigator Eddy Smeets.

www.matsvdbrand.nl
www.mirraceline.nl