Het vierde evenement van de Leyton House Westfield Cup 2016 is een overwinning geworden voor Lex Peters. MB Motorsport pakte met Willem Vriend ook plek twee met 2012 kampioen Jan Stakenburg op de derde positie in het door ANAC Carwash mogelijk gemaakte evenement.

De tijdtraining zag de terugkeer van de 2012 Westfield Cup kampioen: Jan Stakenburg. Lang lijkt het erop dat RAEK Racing coureur Jarno Iprenburg pole position zal pakken, maar in de sluitseconden van de sessie is het Stakenburg die onder de tijd van Iprenburg duikt en de eerste startpositie opeist.

De eerste race van de dag behelsde een doorlopend gevecht tussen Stakenburg, Iprenburg, Willem Vriend en Lex Peters. Iprenburg kon het tempo lang volgen, maar moest genoegen nemen met plek vier. Voor hem finishden Peters, Vriend Stakenburg binnen 1,4 seconde; de voorsprong van Peters op Vriend was slechts 0,028 seconden.

View More: http://frescofotografie.pass.us/westfieldcup2016

In de tweede race zetten de top vier heren het gevecht even vrolijk voor; meermaals met twee auto’s naast elkaar door de bocht. Een klein foutje wierp Peters terug tot de zesde plaats, waardoor het duel voor de overwinning zich beperkte tot Stakenburg, Vriend en Iprenburg. De drie rijders finishen binnen 1,8 seconden van elkaar.

Ook bij de derde race was het niet de man vanaf de eerste startpositie die de overwinning zou grijpen, maar wederom duelleren dezelfde personen om de winst: Iprenburg, Stakenburg, Vriend en Peters. De vier bevonden zich binnen 1,4 seconden van elkaar en Vriend mistte de winst met het verschil van 0,130 seconden. Na de race pakte Vriend de rekenmachine erbij; “Race 1: 0,028, Race 2: 0,784 en race 3: 0,130. In totaal kom ik 1 seconde tekort voor drie overwinningen, hoezo close racing?”

Met twee overwinningen; maar ook een zesde plaats voor Lex Peters tegenover drie tweede plaatsen voor Willem Vriend. Het verschil zat uiteindelijk in de snelste ronden, daarvan had Peters er ook één en dat was net voldoende voor de overwinning in het evenement waarvan de podiumceremonie mogelijk werd gemaakt door Sandifort ID. Willem Vriend pakte de tweede plek, Jan Stakenburg vierde zijn rentree met een pole position, een raceoverwinning en de derde positie in de eventrangschikking. Peters loopt nu één punt in op Vriend, maar na verrekening van de schrapresultaten ligt de ANAC Carwashrijder juist op kop.

Het volgende evenement op de kalender van de Leyton House Westfield Cup is op 7 september op het TT Circuit in Assen.

Auteur : Ivan Kok
Foto’s: Liesbeth Parlevliet.

View More: http://frescofotografie.pass.us/westfieldcup2016