In het weekend van 19 en 20 oktober wordt rondom het Overijsselse Hengelo wederom de Twente Rally verreden. Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd van de Nederlandse rally kalender en telt mee voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Het team van Deijne Autosport staat in dit kampioenschap op een tweede plaats en staat daarom weer met de vertrouwde Skoda Fabia R5 aan de start. Rijder Kevin van Deijne en navigator Hein Verschuuren gaan deze wedstrijd vol in de aanval om die tweede plaats veilig te stellen.

“Na ons uitstapje in de Achterhoek Berkelland Rally waar we met een Volkswagen Polo R5 reden, staan we volgende week weer gewoon met onze eigen Skoda Fabia R5 aan de start,” vertelt Kevin. “We willen daar definitief die tweede plaats in het ONRK binnenhalen en we denken ook goede kans te maken op de eindoverwinning van de Twente Rally. Daarom nemen we geen enkel risico en zullen gewoon met onze vertrouwde Skoda van start gaan.”

Het hele seizoen staat partner Kroon Oil het team met raad, daad en smeermiddelen ter zijde. Voor hen vindt deze wedstrijd nagenoeg in hun achtertuin plaats. “Het zou prachtig zijn als we de winst en de titel vice-kampioen aan hen zouden kunnen opdragen,” laat Kevin weten. “De Skoda heeft op motorisch gebied het hele seizoen perfect gelopen en het zou fantastisch zijn als we volgende week in de Twente Rally het seizoen met een feestje op het podium zouden kunnen afsluiten.”

Om dat feestje te kunnen gaan vieren zullen Kevin en Hein eerst moeten afrekenen met een aantal andere deelnemers in de R5 klasse. “Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden,” blikt Kevin vooruit. “Er staan een paar snelle mannen, inclusief een dame uit België, aan de start met eveneens een auto in de R5 klasse. Als dan echter alles voor ons samen zou gaan vallen geeft dat de overwinning extra glans.”

Kevin heeft dit seizoen laten zien dat hij de aansluiting met de Nederlandse rallytop heeft weten te vinden. In de Hellendoornrally kon hij de herinnering aan de crash in het Belgische Ieper eerder dit seizoen definitief afsluiten en liet hij tijden zien die competitief waren. In deze Twente Rally willen Kevin en Hein definitief laten zien wat hun potentieel is.

De Twente Rally start op zaterdagavond en telt, verdeeld over 19 klassementsproeven, 177 kilometers die op snelheid moeten worden afgelegd. De ondergrond is voor 97% verhard. Om 20:00u gaat zaterdagavond de wedstrijd op de eerste klassementsproef van start. Er zullen die avond vier proeven worden afgewerkt en rond 22:14u wordt de eerste auto in het Parc Fermé verwacht. Op de zondagochtend wordt de wedstrijd hervat en de eerste deelnemer zal om 10:49u van start gaan op de vijfde klassementsproef. Om 17:34u wordt dan de winnaar op het finishpodium verwacht.

Foto: MikeDeHigh.com