Komend zaterdag, 13 april, wordt rondom Barneveld de opnieuw de Visual Art Rally verreden. Deze wedstrijd telt mee voor het Nederlands Rally Kampioenschap en Deijne Autosport zal met rijder Kevin van Deijne en navigator Sander van Barschot met de Skoda Fabia R5 aan de start staan.

“Hoewel wij ingeschreven staan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy, hebben we toch gemeend bij deze wedstrijd aan de start te moeten verschijnen,” laat Kevin weten. “De volgende wedstrijd in het ONRK is pas de ELE Rally eind mei. Om toch het wedstrijdritme vast te houden staan we ook in de Visual Art Rally aan de start. De concurrentie in de R5 klasse is best groot en daarom is het verstandig om zoveel mogelijk wedstrijdritme te behouden.” In de Visual Art Rally staan, naast de Skoda van Kevin, nog eens vier auto’s uit de R5 klasse aan de start.

Hoewel deze wedstrijd aan de drukke kalender van Deijne Autosport is toegevoegd, verandert er niets aan de voorbereiding. “De auto is goed en heeft tot nu toe geen klap verkeerd gegeven,” aldus Kevin. “De Skoda verkeert net als ik in een topconditie. Het enige verschil is dat deze wedstrijd niet Hein Verschuuren naast me zit. Hein had andere verplichtingen maar we hebben in Sander van Barschot een meer dan uitstekende vervanger gevonden.”

De Visual Art Rally wordt voornamelijk op verharde ondergrond verreden. Toch zit er in deze wedstrijd ook een klein stukje onverhard. “De Skoda staat nu goed en voor dat kleine stukje veranderen we in principe niets aan de afstelling, tenzij blijkt dat de ondergrond dat echt vereist,” aldus Kevin. “Dat bezien we wel tijdens de verkenningen.”

De strijd kent drie klassementsproeven die elk drie keer wordt verreden. Daarbij leggen de deelnemers 130 kilometers op snelheid af. De start van de eerste klassementsproef is om 12:04u en de eerste deelnemer wordt om 19:14u op het finishpodium in Nijkerk verwacht.

Onlangs bracht het team een bezoek aan de fabriek van partner en smeermiddelen leverancier Kroon Oil. “We hebben een kijkje in de keuken mogen en die is best indrukwekkend te noemen,” aldus Kevin. “De kennis die daar voorhanden is, is enorm en dat gaat maar door. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat onze Skoda daardoor optimaal blijft presteren.”