Over de snelheid van zijn Lamborghini Huracán had Kelvin Snoeks niet te klagen in de tweede ronde van de Lamborghini Super Trofeo Europe. Op het circuit van Silverstone streden Snoeks en zijn gentleman-teamgenoot Shota Abkhazava met de Pro-auto’s, maar een lekke band en een drivethrough penalty gooiden roet in het eten. Toch eindigden Snoeks en Abkhazava twee keer als vierde in de Pro-Am-klasse, om zo toch voldoende punten uit Silverstone mee te nemen.

 

Na zijn winnende debuut op Monza reisde Snoeks vol vertrouwen naar Engeland af. De tweede ronde in het Europese Lamborghini-kampioenschap werd net als in Italië in het voorprogramma worden verreden van de Blancpain GT Endurance Cup, het toonaangevende GT3-kampioenschap van Europa. Bij aankomst op Silverstone waren de weersomstandigheden echter behoorlijk anders dan op het zonnige Monza.

 

“Op vrijdag begon mijn teamgenoot aan de eerste vrije training. In de regen”, vertelt Snoeks over de eerste dag van het raceweekend. “Dat kon hij goed, zo bleek, hij stond zevende algemeen toen hij de auto aan mij gaf. De baan droogde op dat moment op en we probeerden het met slicks, met de auto nog in volledige regenafstelling. Zo’n zacht afgestelde auto voelde niet fijn op slicks – ik had veel last van overstuur. Het was een beetje een weggegooide sessie, al was ik wel een halve seconde sneller dan mijn twee teamgenoten in de Pro-auto van het team.”

In de tweede vrije training begon Snoeks juist als eerste, maar door een crash aan het begin van de sessie bestond zijn deel vooral uit wachten. Pas op het laatst kon hij in de regen nog twee rondjes rijden – wel met P2 als resultaat. Daarna nam zijn teamgenoot het over. Op een opdrogende baan reed die naar P8.

Op zaterdagochtend nam Snoeks de tweede kwalificatie voor zijn rekening. “Dat pakte niet helemaal top uit. We hadden te weinig meters op droog gemaakt, dus ik liet hier en daar nog wat liggen. Eigenlijk hadden we de auto nog iets stijver moeten afstellen – wat we daarna wel voor de race hebben gedaan. Toch eindigde ik nog als zevende algemeen en derde in mijn klasse.”
Snoeks’ teamgenoot Shota Abkhazava startte de race, om de auto halverwege over te dragen aan Snoeks. “Hij kwam als 15e binnen, het zag er goed uit. Maar ik ga de baan op en krijg meteen een lekke band! We hebben ‘m snel verwisseld en daarna ben ik gaan trappen. De auto was écht goed, precies zoals ik ‘t wilde. Ik was op dat moment een van de snelsten in het veld. Zo kon ik toch nog vierde in de Pro-Am-klasse eindigen.”

 

In de race van zondag – opnieuw in de regen – nam Snoeks de eerste stint voor zijn rekening. “Het was een goede race, ik lag zevende en streed om de kop van de Pro-Am-klasse, totdat ik moest uitwijken voor een gentleman driver in een auto uit de Am-klasse. Ik verloor zo’n 4 seconden. Daarna kregen we een drivethrough voor te hard rijden in de pitstraat.”

Er had dus méér in gezeten op Silverstone, weet Snoeks, maar hij kijkt desondanks tevreden terug op zijn tweede weekend in de Lamborghini Super Trofeo Europe. “We hebben toch onze puntjes gepakt en dat is goed voor het kampioenschap. Qua snelheid waren we bovendien erg goed. Met de auto zoals hij nu is, kunnen we ook in de rest van het seizoen hoge ogen gooien.”

De volgende twee races voor de Lamborghini Super Trofeo Europe vinden op 24 en 25 juni plaats op het circuit van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk.