Hoewel de racekalender van 2020 op alle fronten nog altijd hoogst onzeker is, kan Kay met gepaste trots meedelen dat hij dit seizoen actief zal zijn voor het team van Huber Racing in de Duitse Porsche Carrera Cup. Deze hoog aangeschreven raceklasse is de perfecte plek om zijn loopbaan in de autosport een nieuw vervolg te geven.

Na een geweldig jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux, mag Kay in 2020 aantreden in de Duitse variant van deze zeer competitieve raceklasse. De Duitse Carrera Cup heeft een enorm hoog niveau en hij verwacht dan ook veel te kunnen leren in mijn eerste jaar in dit kampioenschap. Zoals gezegd kom hij uit voor het team van Huber Racing, dat vorig jaar met Larry ten Voorde al een puik seizoen heeft neergezet en dus weet wat er voor nodig is om succes te boeken.

Het eerste seizoen in de Porsche beviel Kay uitstekend, vooral omdat de Porsche een moeilijke auto is om onder de knie te krijgen. Coureurs die hard gaan in de Supercup leggen een fundering waar ze hun hele loopbaan profijt van hebben. Het echte cupracen bevalt Kay ook heel erg goed; in de Porsche rij je echt met het mes tussen de tanden en wordt er geknokt om elk stukje asfalt, iets wat hij eerlijk gezegd in het endurance racen soms een beetje miste.

Het is moeilijk om te zeggen wat Kay van het komende seizoen verwacht.
Hiervoor is de kalender nog veel te onzeker. Circuits wijzigen constant, mensen vallen soms weg, alles staat volledig op zijn kop. Wat hij wel kan zeggen, is dat Kay zichzelf gedurende het seizoen zoveel mogelijk wil verbeteren en dat hij zich wel degelijk richt op het rookie-kampioenschap.

‘Progressie’ wordt het toverwoord voor dit seizoen.