Een wolkbreuk zorgde voor verrassingen en gevaarlijke momenten tijdens de zaterdagrace op Zandvoort. Bij de start van de race was iedereen goed weg. Andy Newall nam de leiding voor Paddy Shovlin, beide in een Jaguar E-type. Zij werden achtervolgd door de Mini’s van Kevin Abbring en Jonathan Lewis die zich goed thuisvoelden in de nattigheid.

 

 

Na enkele ronden werd de Safety Car naar buiten gestuurd. Dit zorgde eerder voor meer dan minder gevaarlijke momenten, want niet iedereen zag de vlaggen en na een aanrijding moesten er enkele wagens afgesleept worden. De race werd weer vrijgegeven maar werd uiteindelijk definitief stilgelegd met nog 3 minuten te gaan toen Nigel Winchester spinde op start-finish, een duidelijk signaal dat de plassen te diep waren om nog verantwoord te racen. De uitslag was niet de volgorde van dat moment, want Newall kreeg straf omdat hij te snel gestart zou zijn. Abbring was doorgestoten naar plek 2, maar vanwege de rode vlag was de eindstand die van twee ronden daarvoor. Zodoende was het Patrick Shovlin die de grootste beker kreeg, met Abbring op plaats twee en Jonathan Lewis derde. Alexander Schlüchter eindige als vierde in zijn Lotus Elan. Alexander van der Lof won de grote GTP klasse in de kostbare Ferrari 250 LM. Martin Bijleveld pakte de winst bij de grote toerwagens terwijl Thomas Ardelt de Lotus Cortina’s het nakijken gaf in zijn Volvo Amazone. Erwin van Lieshout bouwde de leiding in het kampioenschap uit met weer een klasse-overwinning in zijn Porsche 911.

 

 

Op zondag deed het Catawiki NK HTGT het licht uit op de Historic Grand Prix en werd daarvoor beloond met een zonnig en droog circuit. René de Vries mocht van pole vertrekken dankzij de prestatie van teammaat Abbring, maar op de droge baan had hij geen kans om dat te verzilveren. Andy Newall, nam resoluut de leiding voor Alexander Schlüchter. Alexander van der Lof rukte op naar de derde plaats in de Ferrari 250 LM en verderop in het veld waren Michiel Campagne (Corvette Grand Sport) en Bob Stevens (Lotus Elan) op weg naar voren. Van der Lof viel echter uit met een kapotte versnellingsbak en Stevens raakte de muur in de Hugenholtzbocht. Zodoende bleef Campagne als enige serieuze concurrent over. Hij vocht zich naar de tweede plaats, maar Newall reageerde met een nieuwe snelste ronde en kon onbedreigd de winst pakken. Niet alleen nam hij zo revanche voor zijn eerdere straf, hij mocht ook het Chopard horloge in ontvangst nemen. Schlüchter eindigde op een sterke derde plaats. De grote toerwagenklasse was deze keer voor Norbert Gross, Frank Romo won de 2-liter klasse in zijn Lotus Cortina en bij de Mini’s werd Kevin Bottomley de winnaar nadat de Vries moet opgeven. Erwin van Lieshout won opnieuw de GTS11-klasse in zijn Porsche en heeft nu in de tussenstand om het NK een voorspong van 12 punten op Norbert Gross, met nog 2 races te gaan.

 

 

Top 10 race 1:

1 Patrick Shovlin (Jaguar E-type) 5 ronden

2 Kevin Abbring (Cooper S) +0,5

3. Jonathan Lewis (Mini Cooper S) +0,8

4. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) + 1,7

5. Roeland Voerman (Chevrolet Corvette Stingray) +1,9

6 . Alexander van der Lof (Ferrari 250 LM) +2,5

7. Andy Newall (Jaguar E-type) +3,2

8. Michael Cullen (Mini Cooper S) +3,5

9. Roger Grouwels (Iso Rivolta) +5,0

10. Martin Bijleveld (Ford Falcon) +5,5

 

 

Top 10 race 2:

1. Andy Newall (Jaguar E-Type) 13 ronden

2. Michiel Campagne (Corvette Grand Sport) +5,9

3. Alexander Schlüchter (Lotus Elan) +13,1

4. Roeland Voerman (Chevrolet Corvette) +30,1

5. Malte Müller-Wrede (Marcos 1800 GT) +38,3

6. Robert Hamilton (Marcos 1800 GT) +52,7

7. Jos Stevens (Lotus Elan) +54,1

8. Roger Grouwels (Iso Rivolta 300GT) +65,1

9. Michiel van Duijvendijk (TVR Griffith) +66,8

10. Norbert Gross (Ford Falcon Sprint) +62,5

De Catawiki NK HTGT Championship Finals vinden plaats op Dijon-Prenois in Frankrijk op 5 en 6 oktober.