Het eerste raceweekend van de VRM BMW M2 Cup heeft de hoog gespannen verwachtingen van deze unieke zelfstandige raceklasse met alleen BMW M2’s absoluut waargemaakt. Na twee mooie races van elk een uur finishten alle auto’s, met de jonge Colin Caresani als grote winnaar. De 17-jarige rijder uit Aerdenhout liet zien dat hij de te kloppen man is, hij liet alle rijders met vaak een enorme staat van dienst achter zich.

 

 

Afgelopen weekend was daar dan eindelijk de vuurdoop van de nieuwe VRM BMW M2 Cup. Gezien wat late bestellingen waren nog niet alle auto’s op tijd gereed, maar met 14 uiterst professioneel uitziende en in fraaie kleuren gestoken BMW’s M2 stond er voor het allereerste evenement een mooi veld op de startgrid van de V-Max Openingsraces op CM.com Circuit Zandvoort. Minstens zo fraai is dat het een perfecte mix is van jong talent en ervaren rijders van naam.

Het wisselvallige weer zorgde tijdens de kwalificatie en beide races voor tactisch rijden, want zowel de regelbanden als slicks beleefden hun primeur op de nieuwe racer. Het zorgde voor twee uiterst spectaculaire races vol positiewisselingen, al bleek Colin Caresani de leiding in de races geen moment meer uit handen te willen geven.

Voor de volgende races in de VRM BMW M2 Cup op Spa-Francorchamps begin juni zijn inmiddels al 20 auto’s bevestigd. Rijders die niet zolang geduld hebben hoeven echter niet te wanhopen, want zij kunnen ook meedoen aan de Supercar Challenge races op Hockenheim op 21-23 mei.