Vanaf het seizoen 2021 komen de klassieke Formule Opel en Formule Ford raceseries in Duitsland, de Benelux en Frankrijk, zoals georganiseerd door Sportservice Richter, onder nieuw management. Frank Richter en zijn vrouw Karin hebben besloten de serie over te dragen aan Wilco Ibes van VIT Race & Tyre Services NV, die als serviceleverancier al betrokken is bij beide kampioenschappen.

De klassieke Formule Ford en de Formule Opel Racing serie bieden een toegankelijke manier om te genieten van klassieke formule-races, waarbij circuitdagen worden georganiseerd in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. (Bron: Sportservice Richter)

 

“Na 11 jaar organiseren van de FFR- en FOR-raceseries is het tijd voor ons om afscheid te nemen”, zegt Frank Richter. “We hadden onze deelnemers graag willen informeren tijdens het kampioenschapsfeest  dat we op Hockenheim hadden gepland. Helaas hebben we dat evenement moeten afzeggen vanwege Covid-19. Maar we zijn wel vast besloten dat de raceserie doorgaat. We denken dat we in Wilco Ibes van VIT RTS een goede opvolger hebben gevonden. Hij is al bekend en heeft het vertrouwen bij de teams door de technische ondersteuning van de FFR en FOR series. We wensen Wilco het beste voor de toekomst”.

“Ik ben erg trots op het vertrouwen dat Sportservice Richter in mij heeft gesteld om van de FFR en FOR series een blijvend succes te maken voor de deelnemers”, voegt Wilco Ibes toe. “Frank Richter en zijn vrouw Karin hebben de afgelopen jaren een enorm belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de series. We zijn nu druk bezig met Frank om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het seizoen 2021 is al gepland en de coureurs krijgen binnenkort hun racekalender toegestuurd.

Na elf jaar hebben Frank Richter en zijn vrouw Karin besloten om de klassieke Formule Opel en Formule Ford raceseries, zoals georganiseerd door Sportservice Richter, over te dragen aan Wilco Ibes van VIT Race & Tyre Services NV. (Bron: VIT-RTS NV)

 

Formule Opel
De originele Formule Opel raceklasse liep van 1988 tot 2000. In de loop der jaren bleek de serie een belangrijke opstap te zijn voor coureurs op weg naar de Formule 1 en de DTM, met bekende namen als Jos Verstappen, David Coulthard, Rubens Barrichello, Takuma Sato en Mikka Hakkinen. …..

….. Tegenwoordig biedt de Formule Opel een toegankelijke manier om te genieten van het klassieke formula racing, met circuitdagen die door heel Europa worden georganiseerd. Sinds 2017 maakt de Formule Opel Racing serie deel uit van de AVD Historic Race Cup en is FIA geregistreerd.

Formule Ford
De Formule Ford is een instapklasse van de single seater formule racen, met kampioenschappen die over de hele wereld worden gehouden. De klasse wordt van oudsher beschouwd als een van de eerste grote stappen in de autosport na het karten. In de zie je typisch professionele, carrièregerichte coureurs binnenkomen, die rijden naast amateurs en enthousiastelingen. Het FFR-kampioenschap combineert Formule Ford 1600 coureurs die geregistreerd zijn bij FFR en de Trophée FF Kent-Zetec, klassieke Formule Ford 2000 coureurs en Formule Ford Zetec coureurs die geregistreerd zijn bij FFR en de Trophée FF Kent-Zetec.

Over VIT-RTS NV
VIT Race & Tyre Services NV is in de jaren ’80 opgericht door Henny Vollenberg en heeft sinds zijn oprichting talrijke raceseries ondersteund, met reserveonderdelen, engineeringdiensten en Bridgestone en Avon racebanden. Dit omvatte de originele Formule Opel-Lotus series, Formule Ford, Formule Novis, Formule König en de Formule Chrysler. Daarnaast was het bedrijf korte tijd betrokken bij de Vortex F3000 en March F1 teams. Wilco kwam aanvankelijk in 1991 bij VIT-RTS in dienst als stagiair en werd in 1993 bedrijfsleider met algemene verantwoordelijkheid. Voor meer informatie: www.vit-rts.com.

Over Sportservice Richter
Sportservice Richter is sinds 1981 actief in de autosport. Het werkveld varieerde van coureur, monteur, teammanager, technisch officier en eventmanager tot organisator van de Formule Ford en Formule Opel raceseries in Duitsland, de Benelux en Frankrijk. Na het winnen van verschillende kampioenschappen en 11 jaar organisatie van de FFR en FOR kampioenschappen gaat Sportservice Richter eind 2020 met pensioen.