Het derde raceweekend in het Franse Formule 4-kampioenschap in Boedapest (Hongarije) was wederom een succes voor Daniël Ligier uit Den Haag. Hij finishte als 2e in race 2 en behaalde zijn eerste podium op een Formule 1 circuit, de Hungaroring. Hij reed in deze race van P6 naar P2 en is blij met het resultaat. “Maar ik was liever eerste geworden.” Een echte winnaarsmentaliteit dus.

In race 1 afgelopen weekend finishte hij als 5e en in race 3 helaas als laatste vanwege een aanrijding met een onervaren coureur. Hij is vastbesloten om nog betere resultaten te behalen in het volgende Formule 4 raceweekend in Lédenon (Frankrijk) van 9 tot en met 11 september. Ook kijkt hij erg uit naar het raceweekend op het Formule 1 circuit van Monza in Italië van 24 tot en met 26 september.

Getalenteerde jonge coureurs
Het Formule 4-kampioenschap 2021 bestaat uit zeven raceweekends op verschillende circuits in Frankrijk, Italië en Hongarije. Na dit seizoen wil Daniël naar het volgende niveau in Formule racen: Formula Alpine. De FFSA organiseert samen met Renault en andere sponsors het Franse Formule 4 kampioenschap om getalenteerde jonge coureurs van over de hele wereld de kans te bieden hun autosportcarrière te lanceren, mogelijk leidend tot racecategorieën zoals GT, endurance racing, en Formule 1.

Frans en Nederlands
Daniël Ligier heeft de Franse en Nederlandse nationaliteit, en zit op de ‘Pole Espoir’ school in Le Mans, Frankrijk. Je kunt zijn racecarrière volgen op Facebook via www.facebook.com/danielligierracing of op Instagram via www.instagram.com/danielligierracing of zijn website www.danielligier.com.