Het zevende evenement van de 2021 Driving Fun Westfield Cup, verreden op Circuit Zolder is gewonnen door Lex Peters (MDM). Ronald Lenters (MDM) werd tweede en pakt zo de titel. Jonas Wintermans (MDM) pakt plaats drie, in een evenement dat mogelijk gemaakt werd door Bridge Polymers.

 

 

Tweeëntwintig Westfields gingen van start in de tijdtraining. Een probleemloze sessie leidde tot de pole position voor Sander Dullaart die maar liefst 0.7 seconde los was van Max van der Snel. Robert Andriessen pakte de derde stek met de kampioenskandidaten Jonas Wintermans op plek 5 en Ronald Lenters, na technische problemen, op plaats 10.

 

 

Race 1 werd een duel tussen Dullaart en Max van der Snel, tot een langdurige Code 60 de race neutraliseerde. Een zware crash van Ralf Dennissen kostte veel tijd, gelukkig bleef de rijder ongedeerd. Na de herstart vochten Dullaart  en Van der Snel verder, tot de tijdlimiet verstreken was en de race werd afgebroken. Dullaart won voor Van der Snel en Lex Peters. Lenters werd vierde, Wintermans zesde.

 

 

De tweede race leek op een simpele overwinning voor Dullaart uit te lopen, echter viel er ook in deze race een Code 60 situatie waarbij teveel rijders te hard reden en straf kregen. Hierdoor ging de winst naar Peters, voor Wintermans en Lenters. Het verschil tussen de twee titelkandidaten was op dat moment nog slechts 1 punt.

 

 

Ook de derde race kende een, zeer kortstondige, Code 60. Dit veranderde niets aan het rondenlange duel van Dullaart, Lenters, Peters en Wintermans om de overwinning. Ook ditmaal werden er straffen uitgedeeld om de snelheid tijdens de Code 60, hierdoor won Lenters de race, voor Dullaart en Peters. Wintermans werd als vijfde geklasseerd.

 

 

Zowel Peters als Lenters pakte 110 punten in dit evenement. Met een derde om een vierde plaats als derde beste klassering pakt Peters de evenementsoverwinning. Jonas Wintermans werd derde. Na acht evenementen met totaal 23 races wint Lenters de titel met slechts 7 punten voorsprong op Wintermans met Peters als derde. Nu volgt de winterstop tot seizoen 2022 van start zal gaan. Voor meer informatie zie www.westfieldcup.nl

Auteur : Ivan Kok
Foto’s: Margo van Toor