Bij zijn eerste bezoek aan het legendarische Mount Panorama Circuit in Australië pakte het Dries Vanthoor de zege in de Bathurst 12 Hour. Robin Frijns, Dries Vanthoor en Stuart Leonard werden als winnaars uitgeroepen met nog een goede 7 minuten op de klok, nadat een zware crash drie wagens uitschakelde bovenop de bekende heuvel van Mount Panorama in Bathurst.

 

.

 

Dries Vanthoor: “Iedereen is OK. Dat is het belangrijkste!”
“Vorig jaar had WRT het geluk niet aan zijn zijde”, vertelt Dries Vanthoor van het zegevierende Audi Sport Team WRT, “en ook dit jaar verliep de start van de race niet zonder problemen. Tijdens de openingsuren hadden we geen radioverbinding en dat maakte de timing voor de pitstops lastig. Op het einde van de race dienden we brandstof te sparen, maar we konden de voorsprong wel behouden. Dat was ook moeilijk. Ik ben blij dat we het gehaald hebben. We hadden een lastige week, maar de race an sich verliep perfect.”

 

 

Onze landgenoot Dries Vanthoor was vooral onder de indruk van de gebeurtenissen in de eindfase. “Ik ben blij dat de jongens die betrokken waren bij de crash allemaal OK zijn. Dat is het belangrijkste! Er hing een vreemde sfeer in de pits op het einde van de race, toen de rode vlag werd uitgehaald. Het is misschien niet hetzelfde als zegevierend over de finish te gaan, maar een overwinning is een overwinning. Robin reed twee fantastische stints op het einde. Het resultaat geeft aan dat WRT een zeer goed voorbereid team is.”

De volgende ronde van de Intercontinental GT Challenge is de Total 24 Hours of Spa, van 26 tot 29 juli.