Het GT-seizoen loopt op zijn laatste benen en Dries Vanthoor trok nog eenmaal alle registers open tijdens de FIA GT World Cup afgelopen weekend in de voormalige Portugese kolonie Macau. Op het meer dan 6 kilometer lange stratencircuit kwamen de beste GT-rijders ter wereld samen voor een soort WK op een omloop die zonder meer als legendarisch mogen kwalificeren. In de finalerace zondagochtend werd Vanthoor achtste, na een eerder moeilijk verlopen weekend. Een top 10 is op zich geen slecht resultaat in een dermate hoogstaande competitie, maar Dries Vanthoor was voor meer naar de andere zijde van de wereld gevlogen.

 

 

“Het zuivere resultaat was voor mij niet echt wat ik verhoopt had, al was het wel mijn eerste deelname in Macau en ik moet zeggen, wat een circuit… Het is een stratencircuit, maar niet met de snelheden die we in Monaco of zo zien. Het gaat verschrikkelijk hard bij momenten, afgewisseld met zeer smalle en trage delen, vaak ook blind en niet te overzien. Ik moet er dan ook geen tekening bij maken dat inhalen zeer moeilijk is en dat was voor ons een extra probleem. De Balance of Performance was voor de Audi R8 niet echt optimaal en dat vertaalde zich vooral in een lagere topsnelheid, net dat wat je nodig hebt als je alsnog wil inhalen. De wedstrijden waren dan ook niet makkelijk. Ik heb dan nog heel even, tijdens de finale een probleempje met de wagen gehad, ik moest alles resetten en dan weet jet het wel. Nu goed, we hebben met Audi Sport en het team goed werk geleverd, veel geleerd en dus is het weer een belangrijke stap in mijn progressie als professioneel rijder, in een race die ik in de toekomst zeker nog wil doen!”

 

 

Dries Vanthoor maakte ook kennis met de gevaren van Macau:
“Ik schrok al even tijdens de crash van mijn broer Laurens, die door de crash aan hoge snelheid niet meer aan de races kon deelnemen. Hij was ongedeerd, maar, eerlijk, ik zie dat toch niet graag. En dan was er dat ongeval in de F3-race, voor de Duitse Sophia Flörsch, als ik die beelden zag, beseft ik dat autosport geen salonsport is. Ik hoop van harte dat ze zeer goed zal revalideren en dat we haar snel terug zullen zien.”  

Het seizoen 2018 is nu ten einde en we zullen u snel op de hoogte houden van de nieuwe plannen van Dries Vanthoor.