De Nederlandse coureur Daniël de Jong komt ook in 2016 uit voor MP Motorsport in de GP2 Series. Bij het team uit Westmaas wordt hij de teamgenoot van Oliver Rowland, de Formule Renault 3.5-kampioen van 2015. Rowland werd vorige week al aangekondigd als GP2-coureur van MP.

MONACO (MC) MAY 022-25-2014 - Grand Prix de Monaco 2014. Daniel de Jong #20 MP Motorsport. Action. © 2014 Diederik van der Laan  / Dutch Photo Agency / LAT Photographic

De Jong besloot zijn verblijf in de talentenklasse van de Formule 1 te verlengen na een seizoen dat in augustus werd onderbroken door een zware crash op Spa. Daarin brak hij een ruggenwervel. Na een spoedig herstel keerde de 23-jarige coureur terug voor de twee afsluitende raceweekenden in Bahrein en Abu Dhabi.

SILVERSTONE-AUTOSPORT-GP

“Het afgelopen jaar zijn we gaan kijken wat de toekomst brengt”, zo legt De Jong uit. “LMP2 was daarbij een serieuze optie. We hebben een test gedaan waar ik erg enthousiast over was. Maar toen zag ik in Bahrein de WEC-prototypes en GP2 naast elkaar rijden. Ik dacht: wat is GP2 toch een waanzinnige klasse, met zo veel strijd. Daarom heb ik besloten om nog een jaar in deze supercompetitieve klasse te rijden, voordat ik een eventuele overstap naar de prototypes maak. Met Oliver als teamgenoot wordt het bovendien een mooi jaar. Hij is heel goed en erg gemotiveerd, en we kennen elkaar al. Iedereen in het team is enthousiast en dat geeft een fijn gevoel.”

Nadat De Jong eind 2015 in de twee GP2-weekenden in het Midden-Oosten uitkwam voor het Italiaans team Trident, keert hij in 2016 terug in het team waarvoor hij het grootste deel van zijn GP2-carrière actief was. “Met Oliver en Rowland hebben we twee coureurs uit ‘eigen kweek’ in huis. Beiden zijn opgeleid in ons Formule Renault 2.0-team”, aldus teammanager Sander Dorsman. “De twee hebben een sterke band en werken erg goed samen. Daniël had in 2015 een heftig jaar, dus we kijken extra uit naar een stabiel en hopelijk ook succesvol seizoen met dit sterke duo.”