Het eerste evenement van de 2019 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Mark Jobst (RAEK Racing). Dennis de Groot (JS Motorsport) wordt tweede voor Ronald Lenters (MB Motorsport) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door RaceTrailers.com met ODC als podiumsponsor.

Op een zonnig Zandvoort startte het nieuwe seizoen met een vrije training. De rijders konden zo hun winterslaap uitschudden. Dennis de Groot klokte de snelste tijd voor Mark Jobst en regerend kampioen Willem Vriend.

Ook in de tijdtraining was De Groot ruim de snelste. Nummer twee Vriend keek al tegen een achterstand van 0.6 seconden aan. Jobst zette de derde tijd neer.

In de eerste race sloeg De Groot al snel een gat, geholpen door de gevechten tussen Vriend, Jobst en Ronald Lenters om plaats twee. Lex Peters, Hans Wellink en Sander Dullaart streden hard maar eerlijk om positie vijf. De Groot won, ruim voor Jobst. Vriend pakt nipt (0.031) voor Lenters plek drie.

De tweede race voltrok zich lang als een copie van race één. De Groot ver op kop, Jobst, Vriend en Lenters duellerend om plek twee. Ook de ronden durende strijd tussen Hans Wellink en Sander Dullaart kreeg het publiek op de banken. Een vervelend ongeval van Allard Trumpi zorgde voor een Code 60. De Groot won de race, maar ontving straf vanwege zijn snelheid tijdens de neutralisatie, waardoor de winst naar Jobst schoof.

De algehele zege was voor Jobst, vóór De Groot en Lenters. Vriend, Peters en Floris Dullaart maakten de top zes vol. De uitslag van dit eerste evenement vormt uiteraard ook meteen de stand in het kampioenschap.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is op 21 mei op het Duitse circuit van Meppen.