De GTC Rally zal ook in 2019 weer een 4-in-1 evenement worden. De plaats van de historische Legends wordt voortaan ingenomen door de NED Cross Country Rally, een wedstrijd die mee zal tellen voor de eb-NK Offroad Racing Series 2019.


Nadat ze vorig jaar al een wedstrijd reden in het kader van de ELE Rally, komen de terreinwagens van het NK Offroad deze zomer ook naar Breda International Airport voor de GTC Rally. Op 12 en 13 juli zullen de spectaculaire bolides die gebouwd zijn voor mul zand en die we kennen van de Dakar en diverse Baja’s zich kunnen uitleven op de klassementsproeven van de GTC Rally. De deelnemers zullen hun offroad-bolides natuurlijk wel aanpassen aan de snelheid op asfalt. Zo wordt de afstelling aangepast en rijden ze met andere banden en grotere remschijven.


Eelco Bekker, voorzitter van de NK Offroad Racing Series, is erg blij met dit initiatief. “We zijn heel blij dat de organisatie van de GTC Rally onze Offroad raceteams laat rijden op deze mooie klassementsproeven. Het is moeilijk om nog wedstrijden te organiseren voor snelle offroadteams, dus we mogen een gat in de lucht springen dat we mogen aansluiten bij de GTC Rally, een topevenement met een geoliede organisatie.”


Na de ervaring van vorig jaar tijdens de ELE Rally, verwacht de Nederlandse Terreinsport Associatie een 20-tal deelnemers aan de start in juli, maar daarover later meer.

Foto’s : ‘Clicks Rally Images’