Het British Race Festival zet de auto’s die in de jaren ’60, ’70 en ’80 het straatbeeld bepaalden in de spotlights. Het Concours d’Alledaags biedt de bezoekers een overzicht van de auto’s waar hun ouders, de buren of zijzelf vroeger mee reden. Heeft u een auto die in bijna elke straat te zien was? Meld u dan aan!

Het British Race Festival vindt op 1 en 2 oktober 2016 plaats op Circuit Park Zandvoort.

201510041-brf

Het Concours d’Alledaags staat open voor 100 auto’s, 40 van Britse makelij en 60 uit de rest van de wereld. Elk model dat tussen 1960 en 1989 in flinke aantallen de showrooms verliet, is welkom. Denk bijvoorbeeld aan de Mini, Ford Escort, Austin Metro en Rover 200.

Populaire auto’s ‘from the continent’ zijn bijvoorbeeld de Citroën 2CV, de modellen van DAF, Volkswagen Kever, Opel Kadett, Renault 5 en de Fiat 127.

Helaas zijn deze auto’s bijna helemaal uit het straatbeeld verdwenen. Tijdens het British Race Festival kunt u ze weer zien: de auto van ome Jan, van neef Johan en Sjaan van de administratieafdeling. Een feest van herkenning!

201510043-brf

Meld u aan!
Iedereen met een geschikte auto kan zich aanmelden via www.britishracefestival.nl/concours. Daar vindt u een aanmeldformulier waar u een foto van uw auto kunt uploaden en kort kunt vertellen waarom uw auto niet mag ontbreken. Uit de aanmeldingen worden 100 eigenaren geselecteerd, die met hun auto gratis toegang hebben tot het evenement. Een vakkundige jury kiest een winnaar: de meest bijzondere, alledaagse auto van gisteren. De inschrijving loopt tot en met 28 september.

Fabulous programma
Het programma van het British Race Festival vormt een mooie combinatie van races, demo’s, British heritage en een goede sfeer. De demo’s van de Vintage Revival Zandvoort, met tientallen pre-war race- en sportscars, worden weer een hoogtepunt. Britse merkenclubs tonen hun meest uiteenlopende auto’s. Daarnaast staan er races van de Mini Se7en Racing Club, Morgan Three Wheelers, Jaguar Enthusiasts Club-Racing en ProtoChampSeries op het programma.

In de voorverkoop kost een weekendkaart voor 1 en 2 oktober, inclusief toegang tot de paddock, slechts 20 euro.

img_2007