De vaste rijders weten het al langer, de Avenger Cup is geen gewone Cup. De auto’s waarmee gereden wordt zijn géén omgebouwde straatauto’s, maar pure racewagens die in Nederland worden gebouwd. De Avengers bieden een sensationele rijbeleving die alle aspecten van een single seater combineert met die van een sportwagen. Je hebt open wielen, de auto is extreem licht en de snelle Ford Zetec motor ligt achterin. De Avenger is volledig open en je past er makkelijk met twee personen in. Op 4 februari is er een gratis kennismakingsdag op het TT-Circuit van Assen. Daar kun je bij zijn en mag je de Avenger zelf uitproberen onder begeleiding van het team van MB Motorsport.

 

 

Rijdersprogressie en lage running costs
Maar er is er meer dan rijden alleen. Zo is er altijd persoonlijke begeleiding en wordt de data geanalyseerd door de drijvende kracht achter de Avengers, Marten Born van MB Motorsport. Tijdens testdagen en gedurende het seizoen zal iedere rijder progressie boeken. Zowel de aanschaf als running costs zijn bewust laag gehouden. Daarnaast is er het gemak van Arrive & Drive pakketten, zodat je niet verplicht bent om een auto aan te schaffen, te stallen, onderhouden en transporteren. Voor ieder wat wils dus. Dat maakt de Avenger Cup geschikt voor iedereen die serieus lekker wil racen. Met rondetijden onder de 2 minuten op Zandvoort en Assen zijn het rijdersauto’s pur sang.

 

 

En dat blijkt ook wel als je naar het startveld kijkt. Marten Born: “Aan de ene kant hebben wij een auto gebouwd die perfect geschikt is voor jonge talenten. Door het Cup-racen met verzegelde motoren is het ieder seizoen weer de coureur die het meest complete totaalpakket als rijder heeft die wint. Dat trekt daarnaast ook de interesse van herintreders. En daarmee bedoel ik rijders van pak hem beet 35 tot 50 jaar die ooit al geracet hebben, of trackdays reden, maar door carrière, een gezin en andere verantwoordelijkheden niet aan de autosport toe kwamen. Door het aansprekende karakter van de Avenger en de eerlijke opzet van deze raceklasse kunnen ze hun ervaring weer optimaal benutten om op hoog niveau te racen tegen gelijkgestemden en jonge talenten”. Een mooie mix.

 

 

Hét alternatief
De Avenger Cup is het juiste alternatief voor karters die naar de autosport willen overstappen, maar nog niet weten of ze door kunnen en willen groeien in de Formule-klassen, of in de toerwagens. Doordat de Avenger tweepersoons is, is er veel mogelijk qua 1 op 1 driver coaching en bijvoorbeeld het meenemen van sponsors. Iets dat in formuleauto’s onmogelijk is. Je hoeft tijdens een sponsordag dus geen extra raceauto mee te nemen of te huren. Ook kun je met de Avenger je racecursus doen om alvast aan de auto te leren wennen. Kortom, er zijn vele voordelen die de keuze makkelijk zouden moeten maken. Ga daarom op 4 februari naar de gratis Avenger Cup kennismakingsdag en stap dit seizoen nog in.

Kijk voor het programma op de website van de Avenger Cup en meld je vooraf aan voor de gratis kennismakingsdag op 4 februari 2018 te Assen via:

Website: www.avengercup.nl

E-mail: info@mbmotorsport.nl

Telefoonnummer Marten Born: 06-388 271 110 (ook voor individuele testdagen)

Programma Avenger Cup kennismakingsdag

[4 februari 2018 – TT Circuit Assen]

11:00 – 12:00    Ontvangt in pitbox met presentatie over Avenger Cup

12:00 – 13:00    Theorie en uitleg over programma op circuit

13:00 – 16:30    Meerijden en zelf rijden in Avenger Cup

16:30 – 17:30    Napraten en afsluiting in pitbox

Fotograaf: Arjan Broekmans.