ID Investments uit Schoorl, het bedrijf van de 23-jarige Indy Dontje, is de nieuwe eigenaar van de ANWB Drivers Academy in Lelystad. Het test- en trainingscentrum gaat verder onder de nieuwe naam ‘Rijvaardigheidscentrum Lelystad’. De ANWB blijft het Rijvaardigheidscentrum in ieder geval tot maart 2017 gebruiken. Daarnaast wordt het circuit momenteel actief gebruikt door verschillende aanbieders van rijvaardigheidstrainingen en door de automotive branche voor testdagen en presentatie van nieuwe auto’s en/of andere producten. Tevens wordt het rijvaardigheidscentrum steeds meer ingezet voor de organisatie van evenementen. Op 1 juli aanstaande vindt de feestelijke opening plaats van het Rijvaardigheidscentrum Lelystad, waar eigenaar Indy Dontje de verdere toekomstplannen bekend zal maken. Voor meer informatie: www.rclelystad.nl

55555

Ondernemende autocoureur

De 23-jarige Indy Dontje, CEO van ID Investments uit Schoorl, is naast mede-eigenaar van Kartcentrum Lelystad nu tevens de eigenaar geworden van het naastgelegen Rijvaardigheidscentrum, dat tot voorkort eigendom was van de ANWB.

 “Via de Gemeente Lelystad ben ik in contact gekomen met de ANWB. De ANWB wilde het test- en trainingscentrum verkopen, omdat dit niet meer in het beleid van de bond paste. Ik zag direct mogelijkheden in een overname. Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is een unieke locatie met uiteenlopende mogelijkheden, niet alleen voor de automotive branche, maar tevens voor bedrijfsuitjes. Wij kunnen nu ook combinaties aanbieden met het naastgelegen Kartcentrum Lelystad, waar ik met mijn broer Milan Dontje en Christiaan Snoek eigenaar ben. Op deze wijze creëren we een gebied in Lelystad waar rijplezier centraal staat!”, aldus Indy Dontje.

 Indy Dontje is naast ondernemer tevens autocoureur en komt momenteel uit in de Europese GT3 bij de Blancpain Endurance Series in een Mercedes AMG GT3. Onlangs reed hij nog in de 24-uurs race van de Nurburgring. Met zijn kennis van de autosport in combinatie met zijn bachelor Business Administration is het Rijvaardigheidscentrum Lelystad in goede handen.

13407042_1117783601615538_3481208571720096867_n

 

Over Rijvaardigheidscentrum Lelystad
Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad is één van de weinige plekken in Nederland waar men de eigen rijvaardigheid kan testen en verbeteren. Op het circuit kunnen onder andere slipcursussen, opfriscursussen of lessen zuinig rijden worden gevolgd. Het Rijvaardigheidscentrum Lelystad biedt tevens motorlessen en vrachtwagentrainingen aan en is een zeer geschikte locatie voor onder andere bedrijfsuitjes, introducties van nieuwe automodellen of als vergaderlocatie. Als evenementenlocatie biedt het Rijvaardigheidscentrum dan ook vele mogelijkheden, compleet met catering en een gezonde dosis adrenaline op het slipbanencomplex.