ACNN zet haar goede traditie van 5 uurs races voort op zondag 12 februari. Als start van het nieuwe autosportseizoen op het TT Circuit Assen wordt die dag  opnieuw een endurancewedstrijd over 5 uren verreden. Diverse coureurs van naam hebben zich inmiddels gemeld voor deze eerste wedstrijd van het seizoen 2017. Onder hen een van Neerlands meest succesvolle autocoureurs, Cor Euser. Hij wist in december nog de laatst verreden 5 Uur van Assen op zijn naam te schrijven. Euser heeft, na Michel Bleekemolen, de meeste overwinningen als Nederlands autocoureur achter zijn naam staan en ook voor de race op 12 februari geldt Euser als één van de favorieten. De coureur uit het Brabantse Herpen start in een Lotus in de zwaarste klasse, divisie 1 met toerwagens tot 3500cc. In die klasse komt ook René Snel aan de start.

Net als voorgaande keren, kent de 5 Uur van Assen zeven divisies. In die tot 2500cc, divisie 2, staan veel coureurs uit de bekende ACNN Ooperon BMW Cup aan de start. Patrick Vreede en Rogier de Leeuw vormen daarin een duo. Ook in een BMW gaat het trio Marcel van der Lip / Claudia Doornbos en Zlatko Bralic van start, terwijl er van de racefamilie Arendsen, maar liefst twee equipes in deze divisie 2 op de startlijst staan.

De bekende Nederlandse racewagen Zilhouette heeft een eigen klasse en daarin is de deelname van nieuwkomers Marcel van de Lyke met Mark Wieringa en Barry Drenth met zijn equipegenoot Jack Hoekstra inmiddels zeker. De nieuwe kleine racewagen Peugeot 206 GTI staat ingedeeld in divisie 3 tot 2000cc en diverse ACNN-teams zullen daar aan de start staan. De lichtste toerwagens tot 1000cc zijn ingedeeld in divisie 5, waarin vooral PTC Cup coureurs te vinden zijn. Vader en zoon Tempelman (Nieuwleusen), vader en zoon Kuiper uit Staphorst, vader en zoon Kraan (Hattem) en nog enkele coureurs uit de PTC Cup zijn in de divisie 1 actief.

In de komende dagen kan het deelnemersveld nog groeien, want de inschrijving staat nog open tot vlak voor de trainingen.

Het programma op zondag 12 februari begint om 10.00 uur met de trainingen. De race begint om 12.00 uur en vijf uur later, om 17.00 uur zijn de winnaars bekend.

Dit evenement is geheel gratis toegankelijk en ook op de paddock is kosteloos een kijkje te nemen. Publiek mag zelfs gratis op de paddock parkeren.