Afgelopen week vonden meer dan 65.000 bezoekers de weg naar de RAI Amsterdam. Van 3 tot en met 7 april vond de 2e editie plaats van de International Amsterdam Motor Show. Deze editie viel zeer goed in de smaak, onder andere door de toevoeging van de Car CatWalk. Daar was het een komen en gaan van uiterst bijzondere supercars en waren ook de nieuwste modellen van een aantal importeurs te zien.

De bezoekers konden onder meer genieten van tientallen bijzondere auto’s uit privécollecties, aangevuld met droomauto’s van standhouders en een 13.000 m2 tellende actiehal waar de bekende racefamilie Bleekemolen de hele dag door demonstraties gaf, aangevuld met shows van de NL Driftseries. Bijzonder was vooral een selectie van meer dan 10 unieke exemplaren van het merk Spyker alsmede een zeer kostbare collectie historische Ferrari 250 modellen. Veel aandacht van het publiek was er ook voor moderne hypercars als de Pagani Huayra en Koeningsegg CCXR, auto’s die nimmer in het Nederlandse straatbeeld te zien zijn, alsmede een last minute uit Moskou overgevlogen Le Mans racer.

PRIVECOLLECTIES

Sjoerd van Stokkum, mede-oprichter van Cars and Business is verheugd, dat opnieuw diverse vooraanstaande autoverzamelaars hebben meegewerkt aan het voor het publiek tentoonstellen van auto’s van soms wel meer dan 30 miljoen euro per stuk: ‘Wat er de afgelopen dagen in de Rai stond was voor Nederlandse begrippen heel bijzonder. Nooit in de geschiedenis van autoshows kwam er voor meer dan 250 miljoen waarde aan auto’s naar een evenement.’

IN 2020 VINDT DE IAMS WEER PLAATS IN HET PAASWEEKEINDE

Ronald van den Broek, directeur van 402 Automotive vult aan: “Meer dan 65.000 bezoekers betekent dat de show ruim voldoet in een behoefte bij de vele autoliefhebbers. In tegenstelling tot de druk die staat op de grote internationale autoshows, baseren wij de show meer op bijzondere auto’s uit privecollecties en draait het bij ons meer om beleving dan een droge opsomming van alle beschikbare modellen van fabrikanten. Uiteraard zijn deze van harte welkom, maar de auto’s uit collecties vormen de basis van het succes. Nu al staat de datum vast voor de 3e editie van deze show: het paasweekend van 10 tot en met 13 april 2020”.


De website van de IAMS is www.amsterdammotorshow.com De organisatie is bereikbaar via 088 – 040 24 02 of via info@amsterdammotorshow.com