De organisatie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix is verheugd dat de W Series, met onder andere de Nederlandse coureur Beitske Visser (25), volgend jaar deel uitmaakt van het ‘Ultimate Race Festival’ op CM.com Circuit Zandvoort van 3-5 september 2021. Onder het motto #WeRaceAsOne is de W Series nu officieel een supportrace tijdens acht van de 23 F1 races in 2021.

Perfect platform
Op de kalender van de W Series voor 2021 staan ​​acht Formule 1-supportraces waaronder dus Zandvoort. De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland is een van de grootste internationale sportevenementen in Nederland met wereldwijd gemiddeld een half miljard kijkers per race en daarmee een perfect platform voor deze relatief nieuwe vrouwenklasse.

De F1 Heineken Dutch Grand Prix wordt georganiseerd in een festivalachtige setting. Het racefestival laat daarmee aan de wereld zien waar Nederland voor staat ten aanzien van innovatie, ondernemerschap en oranjegekte. Met de toevoeging van de W Series aan het programma wordt het racefestival nu nog completer.

“Snelle en onverschrokken vrouwelijke coureurs”
Catherine Bond Muir, CEO van de W Series, zegt: “We zijn heel blij dat we samenwerken met de Formule 1 voor 2021 en de jaren daarna. De acht races waar we nu onderdeel van zijn, stellen onze snelle en onverschrokken vrouwelijke coureurs in staat hun vaardigheden te demonstreren op enkele van de meest iconische racecircuits van Europa en Amerika.”

De missie van de W Series is om de interesse en vooruitzichten van vrouwelijke coureurs te bevorderen en om meisjes en vrouwen wereldwijd te inspireren voor de autosport. Ons raceschema voor 2021, in samenwerking met de Formule 1, vergroot ons wereldwijde bereik, impact en invloed aanzienlijk. door de W Series te combineren met het beste podium van de autosport brengt ons naar nieuw publiek en nieuwe gebieden. Onze coureurs staan ​​klaar om te racen en te entertainen en kunnen niet wachten tot de start van het volgende seizoen.”

Beitske Visser: “Ik ga voor de winst in 2021”
Beitske Visser zegt: “Ik had er stiekem op gehoopt dat de W Series voor Zandvoort zouden kiezen. Fantastisch om te mogen racen voor eigen publiek met de beste fans in de wereld. De meeste fans komen natuurlijk vooral voor Max, maar ik hoop dat ze mij ook een beetje supporten. Ik heb heel veel zin in volgend seizoen. Vorig jaar eindigde ik als tweede. En je wilt jezelf natuurlijk verbeteren, dus ik ga zeker voor de winst in 2021 en dat ik dan met een overwinning een bijdrage lever aan dit Oranjefeest.”

Nog groter Oranjefeest
Jan Lammers zegt: “De W-Series is het hoogste podium voor vrouwen in de autosport en mag daarom niet ontbreken in ons programma. Geweldig dat onze Nederlandse ster, Beitske Visser, actief is in deze klasse. We kunnen nu naast Max ook Beitske naar de overwinning schreeuwen. Een verrijking voor ons evenement. Dit maakt het Oranjefeest voor ons alleen maar groter.”

Over de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix
De organisatie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix en de Historic Grand Prix is handen van de Dutch Grand Prix (DGP). De DGP is een onderneming waarin SportVibes, TIG Sports en Circuit Zandvoort gelijkwaardig deelnemen. Als adviseur van de DGP heeft het bedrijf Jan Lammers benoemd tot sportief directeur.

DGP wil de racefans in Nederland een ervaring bieden die zijn weerga niet kent. De F1 Heineken Dutch Grand Prix wordt georganiseerd in een festivalachtige setting, met activiteiten voor het hele gezin. Met het evenement wil de DGP aan de wereld laten zien waar Nederland voor staat ten aanzien van de ultieme klantbeleving, innovatie, ondernemerschap, oranjebeleving en veiligheid.

De DGP heeft een overeenkomst met Formule 1 (FOM) voor drie jaar en is tot stand gekomen mede dankzij de support van een aantal echte Nederlandse ondernemingen zoals Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken.