Komend weekend reizen de GT en Sport divisies van de Supercar Challenge powered by Pirelli af naar het circuit van Oschersleben in Duitsland voor het tweede raceweekend van het seizoen. De laatste keer dat de Supercar Challenge aanwezig was op het circuit van Oschersleben was alweer in 2008. Vele coureurs hebben dan ook nog nooit gereden op dit uitdagende circuit en zullen de testsessies op vrijdag moeten gaan gebruiken om de baan te leren kennen en de auto af te stellen.

header Oschersleben

De podiumplaatsen zullen weer verdeeld gaan worden in de diverse divisies en de strijd in de SuperGT divisie zal opnieuw gaan tussen de Volvo S60 V8 van de leider in het kampioenschap Henry Zumbrink, de Puma RT van Henk Thuis en de Moslers van het Spaanse team Escuela Espanola de Pilotes. Ook de Mosler MT900R van Berry van Elk is klaar en de verwachting is groot dat hij zich meldt in de gevechten om de podiumplekken.

In de GTB divisie zien we Ward Sluys en Chris Mattheus aan de start staan met de BMW M4 Silhouette van het JR Motorsport team. Zij hebben momenteel de meeste punten van de rijders die dit weekend van start gaan. De Porsches van Jos Jansen en Aart Bosman zullen de aanval in gaan zetten in Oschersleben en ‘nieuwe’ rijder Oliver Freymuth gaat zich mengen in de strijd met zijn Renault Mégane Trophy. Een vijfde deelnemer in het GTB veld is Fiona James, welke het stuur van de Praga R1 in handen zal hebben en op jacht zal gaan naar een mooi resultaat.

Zal de race van de Supersport divisie net zo spannend worden als tijdens het eerste raceweekend? De heren van het BS Racing team zinnen natuurlijk op revanche na het fantastische begin in Zolder wat helaas resulteerde in een nulresultaat door een kapotte motor. Zij zijn er op gebrand om de strijd aan te gaan met onder andere de BMW’s van Eric van den Munckhof, Ronald en Luuk van Loon en Robert van den Berg/Huub Delnoij. Ook de kleine Lotus van Jan van der Kooi en Priscilla Speelman moet weer in de gaten gehouden worden en natuurlijk de huidige leiders in het klassement Dennis de Borst en Martin de Kleijn.

In de Sport divisie zijn het de drie Renault Clio’s van het Spirit Racing team die het opnemen tegen de BWM van Bart Drost en Niels Kool, de Peugeot RCZ van de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck, de BMW van Henk Tappel en Toon Rutgers en de Lotus Exige van Carlijn Bergsma en Pieter de Jong. Na de races van Zolder waren er wat onregelmatigheden opgemerkt en zijn er diverse wagens aangepast voor komende races zodat de strijd fair kan worden aangevangen, wat zal resulteren in nog meer acties op het asfalt.

Wij kijken uit naar het spektakel op het circuit van Oschersleben en we zijn benieuwd wie er de meeste punten kan verzamelen voor het kampioenschap. Op zondag 29 mei worden de beelden van de races uitgezonden op RTL 7 om 14.00 uur, zet het alvast in je agenda!

2 Oschersleben