Voor autosportliefhebbers over de hele wereld heeft de Hankook 24H DUBAI al een zeer sterke reputatie opgebouwd, waarmee de race op een gelijkwaardig niveau staat als de andere klassieke lange-afstandsraces. Komend jaar vindt de race op het Dubai Autodrome van 12 tot en met 14 januari plaats en is daarmee de seizoensstart van de 24H SERIES powered by Hankook 2017. Zelfs al voordat het jaar 2016 halverwege is, hebben zich al 65 teams voor de deelname aan de Hankook 24H DUBAI in januari komend jaar ingeschreven. “De race van dit jaar was ons grootste evenement tot nu toe: voor het eerst hebben we het maximaal toegestane aantal deelnemers bereikt en we moesten ook voor het eerst met een wachtlijst werken. De belangstelling voor de race van volgend jaar is navenant groot en we zijn blij dat we nu al bijna 70 inschrijvingen hebben”, zegt Helen Roukens van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt op als promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

Start Grid Hankook 24H DUBAI 2016_800pix

 Voor vele Europese teams en rijders is de race in Dubai een uitstekende gelegenheid geworden om de vaak natte of koude Europese winter te ontvluchten en wat zon en warmte te tanken in het Midden Oosten. Ook teams en rijders uit alle andere delen van de wereld komen graag naar Dubai met zijn bruisende sfeer, het prachtige circuit met uitstekende faciliteiten de typisch Arabische gastvrijheid. Met 44 toerwagens en 56 GT’s kende de race van dit jaar een goede mix van auto’s. Ook voor de race van 2017 streeft de organisatie naar een goede verhouding tussen de beide categorieën. “De 24H SERIES powered by Hankook is altijd gericht geweest op zowel GT’s als toerwagens, met de nadruk op ‘genlemen-rijders’, en dat blijft zo”, benadrukt Helen Roukens.

Start Hankook 24H DUBAI 2016_800pix

 

Transport inclusief, aantrekkelijk inschrijfgeld voor toerwagens
“Toerwagens blijven voor ons van groot belang en daarom hebben we een systeem met drie niveaus van inschrijfgelden ingevoerd, waarbij het tarief voor toerwagenteams bijzonder aantrekkelijk is”, vervolgt Roukens. “Alle details zijn te vinden op de website, maar we mogen zonder meer stellen dat het inschrijfgeld van 5.600 Euro voor teams met toerwagens uit de klassen A2,A3, TCR, D1 en D2 wel bijzonder attractief is. Het tarief voor auto’s uit de klassen Cup 1, SP3, SP2 en 997 bedraagt 9.100 Euro, het bedrag voor auto’s uit de klassen A6, 991 en SPX ligt op 11.900 Euro. Zoals gebruikelijk is het inschrijfgeld voor alle klassen inclusief standaard zeetransport vanuit de EU van raceauto en materiaal.”

Ten aanzien van het technisch en sportief reglement van de 24H SERIES powered by Hankook worden er voor het seizoen 2017 geen grote wijzigingen verwacht. Ook de populaire en vertrouwde live-elementen in de berichtgeving blijven voor de Hankook 24H DUBAI ongewijzigd. Zo zijn live-uitzending van de volledige race via Motors TV en commentaar van Radiolemans.com gepland, evenals live-streaming in HD-kwaliteit via de website en live timing van Timeservice.nl. Informatie over de Hankook 24H DUBAI is te vinden via www.24hseries.com.

Finish Hankook 24H DUBAI 2016