De trucks, trailers en tenten van de teams staan keurig opgesteld in de paddock, de pitboxen zijn ingericht en alles is klaar voor het Zandvoort Masters Weekend, dat de komende dagen plaatsvindt op Circuit Park Zandvoort. Vanaf vrijdagochtend komend de formulewagens, GT’s en toerwagens in actie op het circuit in de duinen, dat tijdens dit weekeinde gratis te bezoeken is: duinkaarten zijn kosteloos te downloaden via de website www.cpz.nl. Op deze site kunnen ook paddock- en tribunekaarten worden besteld, die in de voorverkoop goedkoper zijn. Naast de actie op de baan, met maar liefst zes klassen en in totaal 13 races, is er ook naast de baan voor bezoekers van alles te beleven.

Persbericht - Zandvoort Masters Weekend 2016-pre5-1-ADAC

De competitie in de Formule 3 om de 26e titel van ‘Master of Formula 3’, en de strijd in de ADAC GT Masters, die dit jaar het tienjarig jubileum viert, vormen de twee belangrijkste elementen van het raceprogramma voor dit weekeinde. Daarmee is het echter nog lang niet gedaan, want ook de jongste formulewagentalenten mogen hun kwaliteiten bewijzen in de sterk bezette ADAC Formule 4, die voor het eerst in zijn bestaan op Circuit Park Zandvoort in actie komt. Nieuw voor dit jaar is de ADAC TCR Germany, waarmee de op één na grootste automobielclub ter wereld op basis van het steeds populairder wordende TCR-reglement ook in Duitsland een onderbouw in de productie-toerwagensport gecreëerd heeft. In de Spezial-Tourenwagen Trophy (STT) komen krachtige en spectaculair uitziende GT’s en toerwagens in actie, terwijl de combinatie van de Renault Clio Cup Benelux en de Renault Clio Cup Central Europe garant staat voor ouderwets merkenracespektakel. Niet voor niets wordt deze onderlinge ontmoeting ook wel geafficheerd als ‘clash of the Clio Cups’.

Persbericht - Zandvoort Masters Weekend 2016-pre5-3-ADAC

‘Motorsport zum Anfassen’ is al sinds vele jaren het motto van de autosport-evenementen van de ADAC, en het weekeinde op Zandvoort vormt daarop geen uitzondering. Bezoekers met een dag- of weekendkaart kunnen dichtbij de GT3-bolides uit de ADAC GT Masters komen tijdens de beide pitwalks, op zaterdag om 11.10 uur en op zondag om 11.50 uur. De meeste coureurs uit de ADAC GT Masters zijn bovendien aanwezig tijdens de sessie ‘Meet the ADAC GT Masters Drivers’ op het terras van de Mickey’s Bar in de paddock, op zaterdag om 15.45 uur. Rijders gaan ook graag met bezoekers op de foto.

Ook voor de coureurs die strijden om de titel van ‘Master of Formula 3’ zijn er eigen handtekeningsessies, op zaterdag om 12.30 uur en op zondag om 11.30 uur. Speciale posters waarop alle coureurs kunnen tekenen, worden ter plekke uitgedeeld. Dé gelegenheid om een bijzonder aandenken aan dit speciale raceweekeinde te bemachtigen! Wie de coureurs wil gadeslaan bij hun laatste voorbereidingen voor de wedstrijden, kan terecht tijdens de Kumho F3 Pre-Grid, op zaterdag vanaf 14.20 uur en op zondag vanaf 14.00 uur.

Met dag- of weekeindkaarten voor de paddock hebben bezoekers toegang tot het rennerskwartier van Circuit Park Zandvoort, waar de teams hun tijdelijke onderkomens voor het weekeinde hebben opgebouwd. Ook hier zijn de coureurs uit alle series regelmatig aan te treffen, terwijl bezoekers ook een blik op de werkzaamheden aan de auto’s kunnen werpen. Volop activiteiten dus op en rond Circuit Park Zandvoort tijdens het Zandvoort Masters Weekend!

Meer informatie, het tijdschema en de gratis duinkaart zijn te vinden op www.cpz.nl.

ADAC GT Masters - 7. Lauf 2015 - Zandvoort, NED - Foto: Gruppe C GmbH