Team RaceArt-Kroymans en Roger Grouwels bleken in het seizoen van 2020 een gouden duo en claimden de Coppa Shell-titel. In 2021 maakten zij de sprong naar de Trofeo Pirelli AM. Afgelopen weekend mocht het team tweemaal op het podium verschijnen tijdens de Ferrari Challenge op de Nürburgring.

Kwalificaties
Met een compleet nieuwe livery op de Ferrari 488 Challenge Evo begon het team op vrijdag met het verkennen van de baan. Het gehele weekend was het weer erg wisselvallig, waardoor het vinden van een juiste strategie lastig was. In de eerste kwalificatie reed Roger Grouwels een tijd van 2:16.526, goed voor een vierde startpositie tijdens de race. In de tweede kwalificatie was Grouwels een seconde sneller met een tijd van 2:15.542 en een derde startpositie.

Races
De natte baan zorgde tijdens beide races voor verschillende glijpartijen. Christian Brunsborg (Formula Racing) schoot bij het aanremmen van de eerste bocht het natte gras op en spinde. Een Safety Car werd ingeschakeld en bij de hervatting van de race wist Grouwels zijn voorsprong uit te breiden. De strijd om de tweede plaats werd hiermee aangewakkerd en uiteindelijk moest Alessandro Cozzi (Formula Racing) opgeven na een botsing met Roman Ziemian (FML – D2P). Vlak voor het einde van de race wist Grouwels Ange Barde (SF Cote d’Azur Cannes – IB FAST) in te halen en als eerste over de streep te komen.

De tweede race van het weekend stond ook in het teken van een kletsnatte baan en de Safety Car. Doordat er minimale inhaalmogelijkheden waren, kon Grouwels zijn positie behouden en zo als derde in de AM klasse de finish te behalen.