Onder perfecte raceomstandigheden domineerde Marvin Brandle uit Duitsland het FFR-FOR-veld in zijn Formule Opel Mk.II, op de voet gevolgd door Pascal Monbaron uit Zwitserland in zijn Formule Ford Zetec, in beide races om de ‘City of Stuttgart Trophy’ die op 17 april op de Hockenheimring werden verreden. Achter de twee leiders was het een felbevochten race met auto die vochten voor hun posities.

 

Met zeventien auto’s was het veld wat kleiner dan gebruikelijk, maar het was genoeg voor twee interessante races en voor de rijders om volop plezier te hebben.

Nadat vorig jaar zoveel races moesten worden afgelast vanwege Covid, waren de FFR-FOR-coureurs blij dat ze weer de baan op konden. Met zeventien auto’s was het deelnemersveld iets kleiner dan gewoonlijk. Verschillende rijders konden niet deelnemen vanwege de geldende reisbeperkingen, maar het was genoeg voor twee interessante races en voor de rijders om vooral veel plezier te hebben. De volgende FFR-FOR circuitdag wordt opnieuw gehouden op Hockenheim, op 8 mei, als onderdeel van de FHR Spring Classic.

Hoewel het evenement zonder toeschouwers moest worden gehouden, moet MSC Stuttgart worden gefeliciteerd met de organisatie van een geweldig race-evenement op Hockenheim. Tijdens het driedaagse evenement was er een interessante mix van raceklassen, van de ‘Fighting Dwarfs’ en Sportscars tot Porsche GT’s en de formulewagens van de FFR-FOR.

 

Marvin Brandle uit Duitsland domineerde het FFR-FOR-veld in zijn Formule Opel Mk.II op Hockenheim.

Over FFR-FOR
Bij de FFR-FOR-raceserie doen zowel beginnende coureurs als amateurs en liefhebbers mee. De FFR bestaat uit Formule Ford 1600-, Formule Ford Zetec- en Formule Ford 2000-rijders, terwijl de FOR-auto’s afkomstig zijn uit de eenzitterseries van de Formule Opel, die van 1988 tot 2000 reden. De gecombineerde FFR-FOR-grid brengt coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met circuitdagen in Duitsland, Frankrijk, België en Tsjechië. Sinds 2017 maakt de FFR-FOR serie deel uit van de AVD Historic Race Cup en is FIA geregistreerd.