Na enkele seizoenen racen in een Renault Clio staat Stan van Oord komend seizoen een geweldige nieuwe uitdaging te wachten. De 19-jarige coureur uit Woudrichem neemt komend seizoen deel aan de TCR Benelux in een 330 PK sterke Audi RS3 LMS TCR. Een zeer serieuze raceklasse met een fantastische raceauto, zo merkte Van Oord al direct tijdens de eerste test op Circuit Park Zandvoort.  De TCR Audi wordt ingezet door het zeer ervaren team van Bas Koeten Racing en de teamgenoot van Van Oord is een eveneens talentrijke jonge coureur, Mika Morien.

 

 

Na zijn succesvolle deelname aan de Clio Cup Benelux in 2015 en de Supercar Challenge in 2016, waar hij vele overwinningen en podiumplaatsen wist te scoren, is Stan van Oord dit jaar klaar voor een nieuwe uitdaging. Een gastrace in de SEAT Leon Eurocup op de Nürburgring afgelopen september, waarin hij in het sterke internationale veld naar een keurige zesde plaats racete, overtuigde Van Oord ervan dat hij klaar is voor een hogere klasse.

Van Oord gebruikte de winterstop om zich goed te oriënteren en zette vervolgens zijn zinnen op de TCR Benelux, een raceklasse waarin meerdere topmerken zoals SEAT, Honda en Volkswagen tegen elkaar strijden. De Audi RS3 LMS is een nieuwe TCR bolide, maar voor Van Oord niet een geheel vreemde auto, want de Audi is gebouwd op hetzelfde chassis en heeft dezelfde 330 PK sterke motor als de SEAT Leon waarin hij vorig seizoen op de Nürburgring een gastrace reed. De Audi heeft echter een sequentiële versnellingsbak.

 

In de TCR Benelux gaat Van Oord komend seizoen flink racekilometers maken, want elk evenement  bestaat uit maar liefst vijf races. De 19-jarige coureur rijdt daarvan de helft, want hij deelt de AUDI RS3 LMS met Mika Morien, de 16-jarige winnaar van de NK Citybug Cup in 2016. “Ik ken Mika al lang en ben erg blij met hem als teamgenoot. Ik denk dat we samen een sterk team vormen en dat zal ook nodig zijn, want de concurrentie is erg sterk. Zo zullen we het onder andere moeten opnemen tegen ons grote voorbeeld in de toerwagenracerij, Tom Coronel. Fantastisch dat we de strijd met zo’n fenomeen kunnen aangaan. Mijn doelstelling is dan ook om dit seizoen samen met Tom en Mika op het podium te staan. Dat zou echt top zijn!”

Op vrijdag 3 maart kon Van Oord de Audi voor het eerst aan de tand voelen op Circuit Park Zandvoort en dat smaakte direct naar meer. “Ongelofelijk zoveel power en downforce als deze auto heeft. Ik moet echt mijn grenzen verleggen, maar heb dankzij mijn coaches Bas Koeten en Niels Langeveld ontzettend veel geleerd tijdens mijn eerste test. Mijn rondetijden gingen daarna met sprongen vooruit, dus ik ben erg enthousiast.”

 

De eerstvolgende gelegenheid om de Audi RS3 LMS te leren kennen is op 13 april, wederom op Zandvoort. De TCR Benelux start dit seizoen op 22 en 23 april op het prachtige circuit van Spa Francorchamps. Daar kijkt Van Oord enorm naar uit: “Ik ben bij Bas Koeten supergoed ontvangen, het is echt een zeer professioneel team, dat merk je aan alles. Nu eerst nog goed testen, dan ga ik er samen met Mika een fantastisch seizoen van maken. Tot slot wil ik Rob Nieman en zijn Spirit Racing Team ontzettend bedanken voor twee geweldige jaren in de Clio. Daar heb ik ook enorm van genoten, mede dankzij Spirit Racing ben ik nu klaar voor deze mooie volgende stap in mijn racecarrière.”

TCR Benelux 2017 Kalender
1: TCR BeNeLux Trophy (Spa-Francorchamps), 22 – 23 april
2: Jumbo Racedagen, Max Verstappen (Circuit Park Zandvoort), 19 – 21 mei
3: New Race Festival Blancpain GT Series (Circuit Zolder), 3 – 4 juni
4: Zolder Superprix (Circuit Zolder), 15 – 16 juli
5: Kronos 10 Hours of Mettet (Circuit Jules Tachney de Mettet), 23 -24 september
6: Formido Final Races (Circuit TT Assen), 21 – 22 oktober

De deelname van Stan van Oord aan de TCR Benelux wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de support van Van der Ven, Restaurant Amadeus, Maksor Diving, Powerhouse Company, GvL Boringen, Werktalent, PT73 en Bas Koeten Racing.

De autosportactiviteiten van Stan van Oord zijn te volgen via de volgende social media:

Website  – www.stanvanoord.nl
Facebook – www.facebook.com/stanvanoordracing
Vimeo – vimeo.com/stanvanoordracing