Motorcrossers strijden op autocross-circuit in Meddo

De Autocross in Meddo kent op Tweede Paasdag een bijzonder programma-onderdeel: een wedstrijd met motorcrossers. De speciale gasten zijn afkomstig van MACL uit Lichtenvoorde. Zij grijpen de eerste autocross van het jaar aan om een wedstrijd uit hun off-the-road competitite te verrijden. Extra genieten dus vandaag voor iedereen die van snelheid en spektakel houdt.

Foto Motorcross 2

Tussen de manches van de autocrossers door betreden de motorcrossers een paar keer het parcours voor een bijzondere wedstrijd. Zij zijn allemaal lid van Motor- en Autoclub Lichtenvoorde (MACL, www.macl.nl). De offroad-rijders hebben binnen de MACL een eigen competitie (Off The Road, OTR), die meestal acht tot negen wedstrijden per jaar telt. De competitie is opgedeeld in twee klassen:

  • Lite: voor de snelle mannen
  • Pro: voor de nog snellere mannen

De deelnemers aan deze competitie rijden op machines van 125 tot en met 530 cc met zowel twee- als viertakt motoren. Alle motoren zijn voorzien van kenteken, zodat ze ook op de weg mogen rijden.

Win-win situatie

De meeste wedstrijden in de OTR-competitie vinden plaats op het circuit De Schans in Lichtenvoorde, maar er vinden ook wel eens wedstrijden op andere locaties plaats. Denk aan supermotard-wedstrijden op een industrieterrein of een cross op een bouwland. Wedstrijden buiten de baan organiseren is echter steeds moeilijker vanwege de toenemende eisen met betrekking tot organisatie, veiligheid, vergunningen en verzekeringen. Door de krachten te bundelen met de Autocross Meddo heeft MACL nu toch een mooie gelegenheid om weer eens op een ander circuit te rijden. Tegelijkertijd kan de organisatie van de autocross het publiek nu nog meer spanning en spektakel bieden. Een win-win situatie dus.

Foto Motorcross 1

Autocross in drie manches

Naast de motorcrossers gaan in Meddo ook alle autocross-klassen van start: van de Regio- en Standaardklasse tot de speciaal voor autocross gebouwde voertuigen in de Sprintersklassen. Ook de Juniorenklasse voor coureurs van 14 tot en met 19 jaar staat op het programma. Alle coureurs komen in drie manches aan bod. Op basis van de punten die ze daarin scoren, wordt de startlijn voor de finales aan het eind van de middag bepaald.

Start om 11.00 uur

De organisatie is in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa). De club uit Laren neemt het technische gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening, de voetbalclub uit Meddo de hele organisatie rondom het hele evenement. De Autocross Meddo vindt plaats aan de Oostendorperdiek in Meddo op het terrein van de familie Teselink, dichtbij de doorgaande weg van Winterswijk naar Eibergen. De start is rond 11.00 uur.