Radical Sportscars zegt dat zijn nieuwste aanbod, de SR10, het snelst verkopende model in de geschiedenis van het bedrijf is geworden. Nadat ze pas in september 2020 zijn gelanceerd, zijn er tot nu toe 50 SR10’s verkocht; het SR8-model van het bedrijf deed er vier jaar over om dezelfde mijlpaal te bereiken.

 

 

De SR10 is ontworpen als een meer driver- en endurance-evenementvriendelijke optie dan de SR8; als zodanig heeft het een I4 met turbocompressor in plaats van een sterk gespannen V8. De radicaal ontwikkelde Ford EcoBoost 2,3-liter turbomotor komt aan als een kratmotor van Ford, voordat hij wordt gestript tot zijn kerncomponenten, waarbij het blok machinaal bewerkt en versterkt is, klaar voor gesmede interne onderdelen, een dry-sump, grotere, op maat gemaakte Garrett-turbo en een op maat gemaakt uitlaatspruitstuk.

Het resultaat is meer dan 425 pk en een koppel van 380 Ib-ft. Radical merkt op dat de unit is ontwikkeld als een krachtige aandrijflijn met een lange levensduur om de bedrijfskosten laag te houden, met langere onderhoudsintervallen dan zijn concurrenten. Om de duurzaamheid en prestaties te vergroten, wendde Radical zich tot transmissie- en transaxle-specialist Hewland voor de zesversnellingsbak, die oorspronkelijk was ontwikkeld voor gebruik in FIA F2-eenzitters.

Radical beweert dat de SR10 met zijn digitale dashboard en volledige datalogging-mogelijkheden, inclusief video en telemetrie, de voortgang van chauffeurs en chauffeurscoaches kan helpen. Een duidelijk voorbeeld van hoe dit uitpakt, zegt Radical, is te vinden in de Radical Cup in Noord-Amerika, waar de SR10 de serie domineerde en tot nu toe elke ronde won.

Steve Cameron, mede-eigenaar van Radical’s Northwest US-dealer en tweevoudig winnaar van de Daytona 24-uursklasse, merkte op: “Het was een ongelooflijk eerste jaar voor de SR10. De prestaties van de auto zijn ongeëvenaard en het is niet alleen iets wat ik als racer heb opgemerkt, maar dat geldt ook voor onze klanten. Het is de meest competitieve Radical die er is op dit moment en dat heeft keer op keer laten zien, vooral in de Radical Cup die we aan deze kant van de Atlantische Oceaan hebben. Het seizoen is nog niet voorbij, maar we hebben al een toenemende belangstelling gezien van degenen die het op de baan hebben gezien. 2022 ziet er erg sterk uit.”

Kijk voor meer informatie / testritten op: www.radicalbenelux.com