Richard Verschoor en Jarno Opmeer hebben allebei punten gescoord tijdens hun twee wedstrijden in de Eurocup Formule Renault 2.0 op Paul Ricard. Verschoor had twee keer een sterke openingsronde waarin hij veel plaatsen goedmaakte. De 16-jarige KTF Red Bull Junior eindigde daardoor als vierde en zevende. Opmeer eindigde twee keer op de elfde plaats, na twee wedstrijden waarin hij flink aan inhalen toekwam. Omdat er in beide races een coureur vóór hem finishte die niet voor punten in aanmerking kwam, kreeg de 17-jarige KTF Renault Sport Academy-coureur in beide gevallen de punten voor de tiende plaats uitgereikt.

Verschoor kon terugkijken op een goede kwalificatie voor de eerste race: zijn tijd was een tiende verwijderd van P3. Maar omdat dat voor meer tegenstrevers gold, leverde dat slechts een negende startplaats op. “Het was jammer dat ik net achteraan in dat groepje zat”, zo blikt Verschoor terug, “maar de kwalificatie op zichzelf ging heel goed.”

In de race kwam Verschoor goed weg, maar de echte vooruitgang boekte hij in de rest van de openingsronde. Daarin toonde hij opnieuw zijn inhaalvermogen door drie auto’s te passeren. Verschoor leek ook als zesde te gaan finishen, maar in de laatste ronde reden de twee leiders in de wedstrijd elkaar van de baan. Zo kreeg de KTF Red Bull Junior de vierde plaats in de schoot geworpen.

Opmeer vertrok van de 15e plek, na een kwalificatie die volgens zijn eigen zeggen “niet heel goed” ging. “Ik had mijn rondjes steeds niet geweldig bij elkaar, terwijl andere teams best wel piekten”, zo legde hij uit waarom zijn kwalificatie tegenviel. “Maar ik had een goede start van de lijn en pakte meteen een plek. Daarna maakte ik een fout en verloor ik drie plekken, maar die heb ik gedurende de race allemaal goedgemaakt.”

En meer dan dat, want de KTF Renault Sport Academy-coureur finishte als 11e. Toch leverde die plek een punt op: ‘wildcard’-coureur Charles Milesi (als zesde gefinisht) kwam immers niet voor punten in aanmerking.

In de tweede race moest Verschoor van verder komen: meer dan een 12e plaats zat er niet in, na een kwalificatie waar de KTF Red Bull Junior minder over te spreken was. In de openingsronde van de tweede race liet Verschoor echter nogmaals zien dat hij weet wat inhalen is. “Daarna heb ik er later in de race nog eentje ingehaald – bijna nog twee in dezelfde bocht, maar dat lukte net niet.” Het resultaat was een zevende plaats aan de finish.

Opmeer startte als 16e, maar had weer een goede start. “Deze keer won ik zelfs twee of drie plekken. Maar verderop in de openingsronde was er een crash recht voor me, waardoor ik weer drie plekken verloor. Daarna ben ik flink met inhalen bezig geweest. Niet alleen door te slipstreamen op het rechte stuk, maar ook op plekken waarvan ik dacht dat het niet kon!”

De KTF Renault Sport Academy-coureur kwam als 12e over de streep, maar kreeg toch het punt van de tiende plaats toebedeeld nadat winnaar Robert Shwartzman werd gediskwalificeerd, terwijl gastrijder Milesi (als negende geëindigd) opnieuw niet voor punten in aanmerking kwam.

“We hebben zeker vooruitgang geboekt en daar ben ik tevreden over”, concludeert Verschoor over het weekend met punten voor beide KNAF Talent First-rijders. “Het moet altijd beter kunnen, maar we komen dichterbij!”

De twee KTF-talenten komen over vier weken weer aan de start in de Eurocup Formule Renault 2.0. Deze keer zijn ze dicht bij huis te bewonderen, tijdens het ELMS-weekend op Spa op 23-24 september.

Richard Verschoor bedankt zijn partners Red Bull, KNAF Talent First, VKV groep.nl, VMT en MP Motorsport.