De Simpson Motorsport-Ginetta G57 (#6, Mike Simpson / John Corbett / Neale Muston / Jordan Sanders) heeft de eerste race van de Hankook 3X3H DUBAI 2018 gewonnen, nadat het team in de voorlaatste ronde de Graff-Ligier JS P3 (#44, Michal Broniszewski / Giacomo Piccini) inhaalde en daarmee de leiding heroverde.

 

 

Eerder in de middag had de Simpson Motorsport-Ginetta de pole-position behaald, maar door een langzame start van de race verspeelde het team de leiding en verloor vervolgens nog meer tijd op de baan na de eerste pitstop. Daarmee kwam de Graff-Ligier op kop. Dankzij een sterk slotakkoord echter was het niet Michal Broniszewski, maar Jordan Sanders die na 82 ronden op het 5,39 kilometer lange circuit van het Dubai Autodrome als eerste over de eindstreep kwam. Voor Graff restte niettemin de klassezege in de categorie P3.

 

 

Tot de kandidaten voor de winst behoorde in de beginfase van de race ook de Speedworks Motorsport-Ligier JS P3 (#22, Jack Butel / Kay van Berlo / Konstantin Gugkaev), maar motorproblemen verhinderden een goed resultaat. De Ligier van het Britse team reed comfortabel aan de leiding, maar kwam tot stilstand als gevolg van een gebroken aandrijfas. Ook Simpson Motorsport was onfortuinlijk met zijn tweede Ginetta, (#4, Steve Tandy / Simon Murray), die kort voor de kwalificatie vanwege een te zwaar beschadigd chassis officieel werd teruggetrokken.

 

 

De SPIRIT OF RACE-Ligier JS P3 (#48, Piergiuseppe Perazzini / Kriton Lendoudis / Marco Cioci / Rui Aguas) werd tweede in de klasse P3 en vijfde algemeen, maar na meerdere spins en een stop van enkele minuten op de baan halverwege de race voor de Griekse rijder Lendoudis bedroeg de achterstand nog eens zes ronden.

Problemen voor beide auto’s in de P3-klasse zorgden ervoor dat de Krafft Racing-Norma M20 FC (#98, Daniel Kirmann / François Kirmann / Marc Vives) als winnaar van de klasse CN1 de laatste plaats op het algemene podium bezette. Voor het team was dit de tweede prototype-overwinning in Dubai na het succes tijdens de demonstratieraces van vorig jaar. De zusterauto (#97, Max Bortolami / David Cristini / Régis Tref) kwam voortijdig tot stilstand op het rechte stuk, maar werd niettemin als zesde geklasseerd.

 

 

De lokale inschrijvers met de AUH Motorsport-Radical SR3 RSX (#177, Salem Al Nusif / Mohammed Al Nusif / Mohammed Al Hassawi) eindigden als vierde algemeen, een prima prestatie wanneer men bedenkt dat geen van de drie rijders voorafgaand aan dit weekeinde ooit een stint van een uur had gereden.

 

 

Morgen wordt het programma voortgezet met de tweede race van 9.00 tot 12.00 uur, de afsluitende race volgt van 15.00 tot 18.00 uur. Live-timing en live-streaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar op de website van de serie. De stream wordt ook geupload op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er via Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.